Zagorje
Bajka na dlanu

OBAVIJEST ZA GRAĐANSTVO – BAT I PCR TESTIRANJE

Datum objave: 21. siječnja 2022.

Sa svrhom normaliziranja situacije, upućujemo zamolbu građanima:

 

A  – USLUGA BRZOG ANTIGENSKOG TESTA: građani se trebaju javiti izabranom liječniku u Dom zdravlja KZŽ, sukladno Uputama Ministarstva zdravstva RH. Ako je test negativan, iz baze HZZO-a generira se EU digitalna COVID potvrda, a ako je test pozitivan iz baze HZZO-a se ne generira EU digitalna COVID potvrda te se izdaje potvrda o pozitivnom rezultatu testa.

 

B – USLUGA PCR TESTA:

 

VAŽNO! – 1. prije dolaska u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana građani se moraju javiti izabranom liječniku radi dobivanja crvene uputnice (ista se šalje u sustav HZZO-a)

 

2. za građane koji trebaju PCR test radi određene zdravstvene usluge (prijem u bolnicu na OP zahvat, obavljanje dijagnostičkih pretraga za koje je potreban PCR) određuje se termin od 07,00 do 08,00 sati

 

3. za građane koji se javljaju na PCR testiranje jer imaju simptome, određuje se vrijeme testiranja od 08,00 sati nadalje.

 

4. svi građani koji dođu na testiranje a imaju simptome infekcije ili su bili u kontaktu, testiranje mogu obaviti samo putem drive in testiranja te ne smiju izlaziti iz auta.