Zagorje
Bajka na dlanu

Obilazak grada Oroslavje i općine Gornja Stubica

Datum objave: 20. veljače 2014.

Na sastanku u Gradu gradonačelnik Ivan Tuđa prezentirao je gospodarska kretanja i kapacitete na području Oroslavja, stanje proračuna u Gradu te projekte u planu poput projekta Američka kuća. Župan je predstavio ulaganja i županijske planirane pomoći jedinicama lokalne samouprave u području infrastrukture za 2014. godinu. Ponovio je: „Potrebno se usmjeriti na projektiranje, a manje na ulaganja u infrastrukturu. Treba pripremiti više projekata jer to će se isplatiti. Cilj je povući što više sredstava iz EU fondova.“

Župan i njegovi zamjenici obišli su prostore osnovne i srednje škole u Oroslavju te održali sastanke s ravnateljicama Sanjom Šakoronjom i Natalijom Mučnjak te članovima školskih odbora. Obje škole imaju manjak prostora te postoji potreba i za sportskom dvoranom pri Srednjoj školi Oroslavje.

Posjet Gornjoj Stubici započeo je obilaskom ambulante Doma zdravlja KZŽ u Gornjoj Stubici zajedno s ravnateljicom Doma zdravlja Nadom Dogan te načelnikom općine Gornja Stubica Jasminom Krizmanićem. U Osnovnoj školi Matije Gupca Gornja Stubica održan je sastanak s ravnateljicom škole Sanjom Knezić te članovima školskog odbora, a po obilasku škole posjećena je i Područna škola Sveti Matej gdje su učenici i njihove nastavnice upriličile kulturno-umjetnički program.

 


Fotogalerija