Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. studenoga 2018.

Zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek istaknuo je kako Županijska uprava za ceste prema svojim mogućnostima rješava kritične točke u prometu, sukladno programima koje predlažu stručnjaci koji obilaze županijske ceste. – Potrebe su velike na mnogo strana, nadamo se da će sada i preko Hrvatskih voda ići natječaj gdje će se prijaviti klizišta, da se županijski proračun može rasteretiti, kako bismo se mogli posvetiti upravo sigurnosti na drugim aspektima, poput ovog“ – rekao je zamjenik župana Ferek-Jambrek te istaknuo kako se u gradnju 1.875 metara dugog nogostupa sa 611.000 kuna uključila i Županijska uprava za ceste Krapinsko-zagorske županije.

Načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić rekao je kako bi radovi na izgradnji nogostupa trebali biti završeni do kraja studenoga. „Radi se o dionici ceste gdje djeca nemaju organizirani prijevoz do škole, koja je nepregledna i na mjestima ima velikih suženja. Novim nogostupom omogućavamo siguran odlazak djece u školu te ćemo tako pješake maknuti s kolnika na nogostup“ – istaknuo je načelnik Krizmanić.

Općina Gornja Stubica prijavila je izgradnju nogostupa na Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa RH za 2018. godinu te se isti financira sa 2,4 milijuna kuna sredstava Ministarstva unutarnjih poslova, 611.000 kuna Županijske uprave za ceste KZŽ Općina Gornja Stubica sa 330.000 kuna. U obilasku je bio i  v.d. ravnatelja Županijske uprave za ceste KZŽ Mladen Burić, zamjenik načelnika Gornje Stubice Vladimir Škvorc te Mladen Hren – predstavnik izvođača radova Niskogradnje Hren.


Fotogalerija