Zagorje
Bajka na dlanu

Obilazak općine Hum na Sutli

Datum objave: 15. siječnja 2014.

Sastanak na temu cestovne i komunalne infrastrukture s načelnikom općine Zvonkom Jutrišom održan je u prostoru tvrtke Omco Croatia d.o.o., a prisutni su bili i predstavnici Hrvatskih cesta, Hrvatskih voda, Županijske uprave za ceste KZŽ te županijskih službi.

Glavna tema sastanka bila je industrijska cesta kroz poslovnu zonu u Humu na Sutli. Radi velikih gospodarskih objekata, njihove izvozne orijentiranosti i razvoja potrebno je izgraditi industrijsku cestu s priključnim cestama. Dogovoreno je kako će Općina krenuti u izradu novog prostornog plana radi izgradnje magistralnog plinovoda te industrijske ceste. Također, dogovoreno je novo idejno rješenje izgradnje ceste zajedno s Hrvatskim cestama, a nakon snimke postojećeg stanja ishodit će se projektna dokumentacija.

Nakon održanog sastanka županijska delegacija obišla je zajedno s generalnim direktorom tvrtke Omco Croatia d.o.o. Darkom Ranogajec proizvodne pogone tvrtke. Tvrtka se bavi proizvodnjom alata za izradu staklene ambalaže te je najvećim dijelom izvozno orijentirana.

Župan je istaknuo kako je općina Hum na Sutli primjer općine stabilnih tvrtki te industrijski najrazvijenija općina te kao takva može pružiti dobar primjer drugima.

U Osnovnoj školi Viktora Kovačića Hum na Sutli župan je zajedno sa saborskom zastupnicom Dunjom Špoljar, zamjenicom župana Jasnom Petek te pročelnikom Ivanom Lamotom održao sastanak s ravnateljicom škole Biserkom Špiljak te članovima školskog odbora. Ravnateljica škole predstavila je stanje u matičnoj školi te područnim školama. Jedna od potreba je dogradnja matične škole radi zadržavanja jednosmjenske nastave te radi sve većeg priljeva učenika iz okolnih upisnih područja.

Župan je najavio kvalitetniju komunikaciju između članova svih školskih odbora i Županije, odnosno predstavljanje interesa osnivača škola kroz školski odbor.

Nakon sastanka u matičnoj školi posjećene su područne škole Prišlin, Brezno, Druškovec, Taborsko i Lupinjak.

 

 


Fotogalerija