Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. ožujka 2014.

Kao što je župan naglasio, razlog posjeta tvrtki Jedinstvo d.d. jest pružanje podrške vlasniku i svim djelatnicima tvrtke na onome što rade te upoznavanje s njihovim razmišljanjima o trenutačnoj poslovnoj klimi u Hrvatskoj te budućim investicijama.

Na radnom sastanku je predstavljen djelokrug rada tvrtke te najvažnije investicije u zemlji i inozemstvu. Također, prezentirani su i kapaciteti tvrtke koji su spremni za nove investicije, kao što su hale u Žutnici i Rijeci. Naime, tvrtka se bavi metaloprerađivačkom industrijom, a proizvodi modularne objekte, stambene i tehničke kontejnere te se bavi izgradnjom proizvodnih i skladišnih hala, benzinskih postaja i drugim vrstama građevinarstva.

Jedan od zanimljivih podataka jest i to da je upravo Jedinstvo d.d. gradilo objekt na Antarktici, a riječ je o istraživačkom centru s 30 modularnih jedinica.

Nakon sastanka direktor Mihalić proveo je županijsku delegaciju kroz proizvodne pogone tvrtke. Inače, tvrtka se prostire na 250.000 m2 proizvodnog i skladišnog prostora, ima šezdesetgodišnju tradiciju i zapošljava 680 ljudi.

Na kraju posjeta župan je uz pohvalu Jedinstvu d.d. kao jedinstvenoj firmi koja pozitivno i kvalitetno posluje i kroz recesijsko vrijeme, istaknuo kako polagano izlazimo iz krize, a u prilog tome idu i podaci o trendu pada broja zatvaranja obrta u Zagorju, zatim o boljem punjenju proračuna Županije već drugu godinu za redom što govori o gospodarskim aktivnostima te o smanjenom broju nezaposlenih na HZZ-u Područnom uredu Krapina na dan 31.12.2013. u odnosu na 31.12.2012. godine za 3,9%.

 


Fotogalerija