Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 26. rujna 2017.

Cilj ovog obilježavanja je potaknuti lokalnu zajednicu da starijim članovima osigura zadovoljenje njihovih potreba i omogući im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.  Društvo treba ukloniti sve stereotipe o starenju i razvijati novi model aktivnog zdravog starenja u 21. stoljeću, tzv. „prijateljska“ (age-friendly) okruženja koja omogućuju starijim osobama živjeti punije živote i povećavaju doprinos koji mogu dati. 

U sklopu obilježavanja o stereotipima i predrasudama prema starijim osobama govoriti će pomoćnica ravnateljice Doma zdravlja KZŽ Biserka Sviben, dipl. med. techn., dok će na temu doprinosa starijih osoba govoriti Dragica Slakoper-Lisica, prof. psihologije iz Centra za socijalu skrb Krapina, Podružnice Obiteljski centar KZŽ. Osim stručnih predavanja planiran je bogat umjetnički program istaknutih pripadnika treće dobi.

Manifestacija je namijenjena građanima treće životne dobi, stručnim suradnicima centara za socijalnu skrb i domova socijalne skrbi, gradskim društvima Crvenog križa, kao i ostaloj zainteresiranoj javnosti.  Predviđeno vrijeme trajanja manifestacije je 1 sat.

Svoj dolazak molimo potvrdite elektronskom poštom na adresu: sanja.kunstek@kzz.hr ili telefonom na broj 329-078, najkasnije do 27. rujna 2017. godine.