Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 29. svibnja 2020.

Vijence i svijeće položili su potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, Delegacija Krapinsko – zagorske županije predvođena županom Željkom Kolarom i predsjednicom Skupštine Vlastom Hubicki, gradonačelnici i načelnici gradova i općina, delegacija Ministarstva unutarnjih poslova, delegacija vijećnika Županijske skupštine, Vatrogasne zajednice KZŽ i delegacije braniteljskih udruga koje djeluju na području Krapinsko – zagorske županije.

 

Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar je kazao kako imamo stvarno privilegij obilježavati tako posebne dane pokraj spomenika Lijepoj našoj. “To je stvarno jedan poseban doživljaj slušati našu himnu pokraj spomenika Lijepoj našoj, uz hrvatsku zastavu, zastave braniteljskih udruga, upaljene lampione za naše poginule branitelje, u ovakvoj atmosferi je stvarno poseban doživljaj i privilegij. Uvijek naravno prisjećajući se hrvatskih branitelja koji su položili svoj život na oltar domovine i koji su najzaslužniji za stvaranje vjekovnog sna o slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj”, rekao je župan Kolar.

 

“Dan državnosti ja gledam kao početak liberalne demokracije u Hrvatskoj. Hrvatska je kao jedan dio zemalja srednje Europe sanjala i EU integracije, vjerojatno NATO savez, dakle sanjala je da bude dio zapadne demokratske kulture. Upravo, ta liberalna demokracija koja je počela sa svim svojim nedostacima, na prvim demokratskim izborima 1990. je zapravo i temelj nekog razvoja hrvatskog društva koje nije bilo savršeno, ali prošlo je tek 30 godina. 30 godina je malo za jednu državu i treba proći još neko vrijeme da Hrvatska sazrije ne samo u poštovanju ljudskih prava  nego i u poštovanju i toleranciji mišljenja drugih”, rekao je potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić.

 

LINK NA VIDEO: https://www.instagram.com/p/CAyOSDRF9iT/?igshid=16e7g8e4ap2a5


Fotogalerija