Zagorje
Bajka na dlanu

Obilježen Dan neovisnosti i Dan branitelja Krapinsko-zagorske županije

Datum objave: 6. listopada 2017.

Župan Željko Kolar je nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na gradskom groblju u Krapini istaknuo: „Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas mogao primiti zapovjedništvo 103. brigade, predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova i predstavnike svih braniteljskih udruga koje rade na području Krapinsko – zagorske županije i da im još jednom zahvalim na doprinosu koji su svi zajedno dali u obrani i stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske. 11 i pol tisuća hrvatskih branitelja iz Krapinsko-zagorske županije u svim postrojbama Hrvatske vojske, na svim ratištima, ne samo u Republici Hrvatskoj nego i van nje, i ono što nikada ne smijemo zaboraviti – one koji su položili život na oltar domovine“ – istaknuo je župan Kolar.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki prisjetila se zajedništva koje je obilježavalo Krapinsko-zagorsku županiju i cijelu Hrvatsku u vrijeme Domovinskom rata. „Sve žrtve žalimo, svih se poginulih sjećamo, i nikada ne smijemo zaboraviti da su Zagorci uistinu nesebično bili spremni boriti se za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Uključivali su se svi stanovnici Krapinsko-zagorske županije, svih općina i gradova te mogu reći da danas ipak imam jedan mali žal, što među nama više nema one razina naboja i domoljubnog zajedništva koja bi nam pomogla da svi skupa nastavimo istim putem“ – istaknula je predsjednica Županijske skupštine te, uz podsjetnik na žrtvu koju su podnijeli oni koji su za Domovinu dali svoj život, čestitala Dan neovisnosti, a svim braniteljima Krapinsko-zagorske županije i njihov dan.

Umirovljeni pukovnik HV-a i ratni zapovjednik 103. brigade Žarko Miholić je ovom prilikom istaknuo: „Obilježavanje ovakvih dana nije zbog nas samih, da bismo sami sebi pjevali hvalospjeve, nego zbog naše prošlosti, zbog stvaranja naše države, najviše zbog onih kojih danas više nema, koji nisu s nama i koji su dali najveći doprinos u stvaranju Hrvatske. Uvijek naglašavam: hrvatski branitelji ne žele biti posebna kasta u ovom društvu, mi smo dio ovog naroda, mi smo se borili za ovaj narod, no hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata treba osigurati ono što im zakonski propisi daju“ – rekao je pukovnik Miholić.

Zajednički vijenac položila je delegacija Krapinsko-zagorske županije u kojoj su bili župan Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek te umirovljeni pukovnik HV-a i savjetnik župana za branitelje Žarko Miholić. Počast poginulim braniteljima odala je i delegacija Grada Krapine na čelu sa gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, delegacija MUP-a na čelu sa načelnikom PU KZŽ Darkom Carom, izaslanstvo MORH-a, izaslanstvo Ureda državne uprave u KZŽ te delegacije braniteljskih udruga s područja Krapinsko-zagorske županije.

Prijam za predstavnike braniteljskih udruga održan je u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina.


Fotogalerija