Zagorje
Bajka na dlanu

OBILJEŽEN DAN NEOVISNOSTI I DAN BRANITELJA KZŽ

Datum objave: 8. listopada 2018.

Obilježavanju su nazočile delegacija KZŽ, u kojoj su bili potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, župan Željko Kolar, predsjednica Skupštine Vlasta Hubicki, zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek i pukovnik u miru Žarko Miholić, zatim delegacija Skupštine KZŽ, delegacija Grada Krapine, MUP – a, Ureda državne uprave u KZŽ, županijske Vatrogasne zajednice te delegacije braniteljskih udruga koje djeluju na području županije.

 

“Hrvatska država nastala je na slavi hrvatskih branitelja, velikih heroja, posebno onih koji su dali svoj život i dio svoga tijela za obranu hrvatske domovine i koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države”, istaknuo je Žarko Miholić, umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske i ratni zapovjednik 103. brigade HV – a.

 

Čestitke svim građanima i braniteljima uputio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, istaknuvši da je današnji datum jedan od najvažnijih u hrvatskoj povijesti. “Tada je i institucionalno omogućeno da kroz parlamentarnu proceduru Hrvatska raskine sve odnose s bivšom državom, a samim time da država kao takva omogući svim svojim građanima slobodno izražavanje i raznolikost, jer što smo različitiji, to su društva bogatija”, rekao je Hajdaš Dončić.

 

Da je doprinos Zagoraca u Domovinskom ratu izuzetno velik jer je u svim postrojbama vojske i policije sudjelovalo više od 11500 zagorskih branitelja, istaknuo je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. “Ne smijemo zaboraviti niti da je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman kao zapovjednik oružanih snaga RH naš Zagorac i mnogi Zagorci diljem Hrvatske položili su naš život za samostalnu i neovisnu Hrvatsku. Sve braniteljske udruge koje rade na području županije, i MUP i vatrogasci koji su dali veliki doprinos u Domovinskom ratu, i gradovi i općine i županijski vijećnici, svi zajedno obilježavamo taj dan”, istaknuo je župan Kolar.


Fotogalerija