Zagorje
Bajka na dlanu

Obilježen Dan općine Hum na Sutli

Datum objave: 26. travnja 2017.

Svečanoj sjednici nazočio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, kao i njegovi zamjenici Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek.  „Zbog brojnih obaveza koje imamo, nas troje u rijetkim prilikama na neko događanje imamo prilike doći zajedno. Danas smo ovdje svo troje,  iz poštovanja prema onome što Hum na Sutli predstavlja u Krapinsko–zagorskoj županiji i iz poštovanja prema onome što je učinjeno tijekom proteklih osam godina,  gdje se vidi kontinuirani napredak“, rekao je župan Kolar te dodao kako je u Hrvatskoj nužno provesti decentralizaciju. „Da bi Krapinsko-zagorska županija bila još bolja i uspješnija, da bi Hum na Sutli bio  još bolji i uspješniji, u Hrvatskoj je potrebno provesti decentralizaciju. Lokalnoj samoupravi mora ostati više sredstava na raspolaganju, jer mi koji smo svaki dan ovdje, najbolje poznajemo situaciju na terenu, odnosno znamo koji su nam prioriteti. Ako želimo hrvatskim građankama i građanima omogućiti da bolje žive, decentralizacija je uvjet bez kojeg se to ne može ostvariti“, rekao je župan Kolar.

Načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša osvrnuo se na najznačajnije projekte koji su realizirani u proteklom razdoblju, među kojima je posebno istaknuo obnovu i opremanje općinske zgrade u suvremeno i moderno zdanje  s nekoliko multifunkcijskih dvorana, investiciju koje je stajala oko 7,5 milijuna kuna, dogradnju  i adaptaciju dječjeg vrtića Balončica čime su povećani kapaciteti za prihvat humskih mališana te posebno 30 milijuna kuna vrijedne investicije u vodoopskrbu i odvodnju. Jutriša se osvrnuo i na izgradnju cestovne infrastrukture, rekonstrukciju niskonaponske mreže te zamjenu javne rasvjete s led rasvjetom.

U ime gradonačelnika i načelnika susjednih jedinica lokalne samouprave obratio se gradonačelnik Pregrade i saborski zastupnik Marko Vešligaj, koji je pohvalio Hum zbog impresivnih rezultata koje je postigao i to na svim poljima, od gospodarstva, komunalne infrastrukture i društvenog života, istaknuvši kako je općina Hum na Sutli ‘lokomotiva gospodarskog razvoja ovog dijela Hrvatske. U ime saborskih zastupnika čestitke je uputio i HDZ-ov Žarko Tušek koji je naglasio kako je Hum na Sutli lider i smjerokaz kako bi trebala izgledati struktura hrvatskog gospodarstva i ekonomije. Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić pohvalio je Hum na Sutli kao sredinu marljivih i vrijednih ljudi zbog čega se i vidi napredak na svim poljima.

Nagrada za životno djelo Općine Hum na Sutli za osobite uspjehe u kulturi  značajnih za Općinu dodijeljena je Božidaru Brezinščaku Bagoli te Darku Ranogajcu za osobite uspjehe u razvoju i unapređenju gospodarstva značajnih za Općinu. Nagrada općine Hum na Sutli za osobite zasluge u razvoju društvenih odnosa i unapređenju djelatnosti značajnih za Hum na Sutli dodijeljena je Siniši Miklaužiću i Miri Kic. Novčana nagrada od 3 tisuće kuna uručena je Dini Miklaužiću, a Karli Miklaužić također novčana nagrada u iznosu od tisuću kuna, zbog umjetničkih rezultata kojima doprinose promidžbi Općine Hum na Sutli. U kulturno-umjetničkom programu nastupili su KUD Rikard Jorgovanić, polaznici DV Balončica i učenici OŠ Viktora Kovačića, Dino i Karla Miklaužić, a posebno impresivnom izvedbom predstavili su se pijanist Ernest Tkalec i violončelistica Monika Šolman. 


Fotogalerija