Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. lipnja 2015.

Na svečanoj sjednici dodijeljeno je 15 zahvalnica i 2 priznanja za izniman doprinos Općini, a u kulturno-umjetničkom dijelu sjednice nastupao je amaterski folklorni ansambl Koleda.

Načelnica Općine Kraljevec na Sutli Danijela Pongrac u svom pozdravnom govoru istakla je mnoštvo realiziranih projekata u prošloj godini, ali i projekte za koje se priprema projektna dokumentacija te njihova realizacija tek slijedi. Od projekata koji su privedeni kraju pobrojala je: višenamjensku zgradu ambulante gdje su imovinsko-pravne zavrzlame napokon riješene, projekt nogostupa kroz Kraljevec na Sutli, problem parkirališta nasuprot groblja, kao i dokumentaciju za ogradu i proširenje novog dijela groblja, dokumentacija pristupnog puta do buduće zgradu dječjeg vrtića – višenamjenski prostor, park, sportski tereni, prostor prigodne prodaje-tržnica i odlagalište otpada, zeleni otok.

Također, na sjednici je istaknuto kako je izrađen projekt za izmjenu svjetiljaka javne rasvjete te Elaborat o procijenjenoj vrijednosti nekretnina – građevinskog zemljišta u Kraljevcu na Sutli, a krenuli su i u izradu baze podataka svih dionica nerazvrstanih cesta na području Općine. Osim toga, pri samom završetku je Strategija razvoja Općine koja je osnovica i vizija za sve što će se raditi u Općini i okosnica za prijavu projekata na natječaj,a ti isti projekti spremno čekaju svoju priliku i mogućnosti.

Završili su radovi na uređenju i adaptaciji prostora područne škole u Radakovu gdje su uvjeti za odvijanje nastave bili neadekvatni, izgrađena je prilazna rampa, sanitarni čvor, blagovaonica s kuhinjom i zbornica, na čemu se načelnica posebno zahvalila Krapinsko-zagorskoj županiji koja je omogućila obnovu škole.