Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. svibnja 2024.

Dan Općine Mače obilježen je 13. svibnja 2024. godine svečanom sjednicom Općinskog vijeća u tamošnjem Domu kulture. Na svečanosti je bio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je čestitao Dan Općine te posebno istaknuo potrebu fiskalne i funkcionalne decentralizacije Republike Hrvatske. „Čestitam Mladenki i njezinoj ekipi koja je odradila izvrstan posao i pomoću novaca iz fondova realizirala projekte za koje bi im samo sredstvima izvornog proračuna trebalo čak 18 godina. Iako je to odličan posao, zapravo nam pokazuje da državu moramo decentralizirati. Ovakvi rezultati pokazuju da se u općinama, gradovima i županijama znaju realizirati projekti te da država više novaca mora ostaviti na lokalnoj razini. Jedinice lokalne i regionalne samouprave tad ne bi ovisili o otvaranju pojedinih fondova, nego bi svojim izvornim prihodima mogle realizirati projekte za koje ocjene da su im prioriteti“, poručio je župan Kolar te uz čestitke OŠ Mače na provođenju projekta cjelodnevne nastave izvijestio i da je na prijedlog Krapinsko-zagorske županije Mače stavljeno u mrežu dentalne medicine.

Svečanu je sjednicu otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Mače Mladen Sedak Benčić, dok se načelnica Općine Mladenka Mikulec Šimunec nakon prikazanog filma osvrnula na život u općini te provedene projekte i aktivnosti. Okupljene je u ime predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića pozdravio saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić te u ime okupljenih čelnika općina i gradova gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Predsjednik Općinskog vijeća Sedak Benčić i načelnica Mikulec Šimunec ovom su prilikom uručili i općinska priznanja Zlatku Sedlaru, Jani Sedlar, ŽVG Kajda, Stjepanu Špoljaru, Leonardu Stošiću, Ani Huljak, Moniki Sedak, Obrtu Androić te obitelji Siniše Sedlara.


Fotogalerija