Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 20. listopada 2014.

Među brojnim uzvanicima koji su se okupili na svečanosti koja je održana pred zgradom Zavičajne zbirke, bila je i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, koja je tom prilikom ustvrdila da je općina Radoboj jedinica lokalne samouprave koja priprema puno projekata, koji se i ostvaruju, zato jer su realni i rađeni po mjeri. Ministrica Zlatar Violić dodala je da ministarstvo ima težak zadatak prepoznati na lokalnoj razini dobre projekte, no da to nije slučaj sa općinom Radoboj, kojoj je između ostalog financijski pomognuto realizirati projekt obnove i opremanja zgrade Zavičajne zbirke.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić u svojem je govoru istaknuo da načelnici i gradonačelnici Dan općine koriste kako bi na neki način “položili račune“ građanima i rekli što su sve realizirali, te je dodao da je jasno vidljivo da se u Radoboju radi i ostvaruju pozitivni rezultati te da će tako biti i nadalje.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je da je Radoboj općina koja ima najviše projekata na području Krapinsko-zagorske županije. „Bitno je također napomenuti da kad god Krapinsko-zagorska županija ili ministarstvo raspiše neki natječaj, Općina Radoboj se javi. Ista je stvar kad gledamo natječaje za fizičke osobe – najviše osoba koje dobiju potpore ima prebivalište u Radoboju. To je zato jer Općina informira ljude i poziva ih da se prijave, ali ih i educira kako se ispravno prijavit na natječaje“. Župan Kolar također je iskoristio priliku da zahvali zagorskim poduzetnicima i obrtnicima što su u proteklih pet godina recesije pokazali žilavost jer su ne samo sačuvali radna mjesta, već su uspjeli investirati i time otvarati nova.

Nakon svečanog dijela programa povodom proslave Dana općine Radoboj, predstavljen je i multimedijalni postav Zavičajne zbirke „Radboa“. Među brojnim uzvanicima u Radoboju bila je i predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki te zamjenici župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek.

 


Fotogalerija