Zagorje
Bajka na dlanu

Obilježen Dan općine Sveti Križ Začretje

Datum objave: 14. rujna 2023.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sveti Križ Začretje održana je u četvrtak, 14. rujna 2023. godine, u zgradi Muzeja Žitnice u Svetom Križu Začretju.

Na sjednici je bio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je čestitao Dan Općine i Župe, blagdan Uzvišenja Svetog Križa te u svom govoru istaknuo da je Sveti Križ Začretje u velikoj mjeri iskoristio mnoge potencijale koje ima, ali da ima i prostora da se općina i dalje razvija. “Naravno, tu se trebaju poklopiti i neke državne investicije, odnosno, da se državna infrastruktura prilagodi onome što je nama potrebno na lokalnoj i regionalnoj razini. Veseli me što su Hrvatske željeznice krenule u rekonstrukciju pruge od Zaboka do Krapine, što će omogućiti mobilnost i učenika i studenata, ali i ljudi koji iz Začretja putuju na posao u Krapinu ili Zabok. Što se tiče Županije, najveće investicije će biti u obrazovanju, jer nam je to i ustavna obaveza, a i odlično surađujemo s vrlo ambicioznim ravnateljem škole”, rekao je župan Kolar te naglasio kako će se vrlo dobra suradnja s Općinom nastaviti i dalje uz provedbu zajedničkih projekata.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Ivica Roginić, dok je načelnik Marko Kos govorio o radu u proteklom razdoblju te istaknuo zadovoljstvo novim privatnim investicijama, među kojima je i ona tvrtke “Vetropack” iz Huma na Sutli.

Predsjednik Općinskog vijeća i načelnik ovom su prilikom dobitnicima uručili ovogodišnja općinska priznanja, a okupljene su pozdravili gradonačelnik Grada Donje Stubice Nikola Gospočić, koji se obratio u ime prisutnih gradonačelnika i načelnika te upravitelj župe Sveti Križ Začretje Vladimir Drnetić, koji je zahvalio u ime dobitnika priznanja.

Među uzvanicima na sjednici bila je i zamjenica župana Jasna Petek te više gradonačelnika i načelnika s područja Krapinsko-zagorske županije.

DOBITNICI OPĆINSKIH PRIZNANJA.

Zahvalnice Općine Sveti Križ Začretje dodijeljene su Karolini Šimag, Ljubici Radovečki, Želimiru Ležu, Đurđici Mihovilić, Ljubici Komljenović, Mariji Dragčević, Vladimiru Drnetiću i  Renati Roginić, dok je Povelja Općine uručena Ivanu Piljeku.

 


Fotogalerija