Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 24. listopada 2014.

Prilikom pozdravnog govora zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da je Dan škole prilika za rezimiranje ostvarenih rezultata u proteklom razdoblju, dodavši da je svaki postignuti uspjeh učenika i učenica te djelatnika ove škole na ponos Gradu Zaboku, ali i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Sa nekoliko prigodnih riječi obratili su se i zamjenica gradonačelnika Zaboka Nevenka Gregurić i velečasni Marijan Culjak te ravnatelj osnovne školeTomislav Polanović, koji je učenicima koji su nagrađeni na županijskim i državnim natjecanjima uručio simbolične nagrade. U sklopu proslave u atriju škole otkrivena je i spomen ploča Ksaveru Šandoru Gjalskom, na inicijativu Družbe „Braća Hrvatskog Zmaja“.

Osnovna škola K.Š. Gjalski najveća je osnovna škola na području Krapinsko-zagorske županije, u čijem sastavu su još područna škola u Martinišću i područna škola u Špičkovini. Pri matičnoj osnovnoj školi danas djeluje i Osnovna glazbena škola, koja ima 195 učenika i 18 nastavnika. Nastava se održava u poslijepodnevnim satima u prostorijama Škole. Glazbala su svrstana u tri odjela: gudački (violina, gitara, tambure), klavirski (klavir, harmonika) i puhački (flauta, klarinet, saksofon, truba, rog, trombon, tuba).

 


Fotogalerija