Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. prosinca 2017.

Brojne okupljene pozdravio je zamjenik župana Anđelko FerekJambrek, koji je istaknuo kako su iskustva pokazala da su najučinkovitiji preventivni programi koji se provede u suradnji odgojno-obrazovnih ustanova, zdravstvenih i socijalnih službi, medija i lokalne zajednice te da svi oni u našoj županiji vrlo dobro surađuju. „Naša županija prema statističkim pokazateljima ulazi u skupinu županija s malim brojem ovisnika, odnosno samo jedna županija ima manju stopu ovisnika na 100.000 stanovnika. te i dalje ulažemo i trud i sredstva da tu stopu dodatno smanjimo. Krapinsko-zagorska županija, kao i svake godine, sa partnerima organizira ovakve programe kako bi skrenuli pažnju i pozornost na probleme koji se javljaju“ – rekao je zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek.

Predavanje na temu Odnosi u funkciji zaštite i ugroze mentalnog zdravlja održala je prof. dr. sc. Vlasta Rudan, dr.med., spec. psihijatar, a prisutnima je predstavljena i smotra nekih županijskih preventivnih programa koje provode odgojno-obrazovne ustanove te ključne ustanove i organizacije civilnog društva.

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine od 15. studenog do 15. prosinca s ciljem senzibilizacije javnosti za borbu protiv ovisnosti. Obilježavanjem se nastoji upozoriti sveukupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i poduzimanje zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu.


Fotogalerija