Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 26. rujna 2023.

Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije organiziralo je u utorak, 26. rujna 2023. u Zaboku coffee chat povodom obilježavanja Nacionalnog dana multiple skleroze.

Događanju je prisustvovala zamjenica župana Jasna Petek, koja je istaknula kako Krapinsko-zagorska županija podržava rad Društva, sufinancira njegove programe rada i aktivnosti. “Društvo skrbi za sve osobe oboljele od multiple skleroze u svim općinama i gradovima na području KZŽ. Izuzetno su aktivna udruga koja je u posljednjih nekoliko godina napravila veliki iskorak u informiranju i senzibiliziranju javnosti i poslodavaca u izazovima koje ta bolest nosi, u educiranju osoba oboljelih od multiple skleroze te u prepoznavanju bolesti u cijeloj zajednici. U Društvu ima puno pozitivne energije, bore se za svoje članice i članove i nikad ne posustaju, a na nama je da vas pratimo i zahvalimo što ste društveno angažirani i u drugim poljima i što ste naši vjerni suradnici”, istaknula je tim povodom zamjenica župana Jasna Petek.

U ime Grada Zaboka okupljenima se obratila Petra Vrančić Lež, a nakon uvodnih pozdrava, uslijedio je coffee chat u kojem su sudjelovali predsjednica Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije Nada Smrekar, izvršna direktorica Saveza Društava multiple skleroze Hrvatske Dijana Roginić, akademkinja Vanja Bašić Kes, neurologinja Gordana Soić, neurolog Ivan Adamec i Anđa Marić , javna osoba oboljela od multiple skleroze.

Inače, Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se svake godine na ovaj datum otkad je Hrvatski sabor donio odluku o njegovom službenom proglašenju 2015. godine. Taj dan prilika je povezivanju ljudi, grupa i organizacija u pokret na međunarodnoj razini i sudjelovanju u događajima i aktivnostima radi podizanja svijesti o multiploj sklerozi kao globalnom problemu.

 

 


Fotogalerija