Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 18. ožujka 2016.

Projekt Dobre vibracije je projekt razmjene mladih iz Hrvatske i Španjolske koji imaju od 13 do 15 godina, a koji je bio fokusiran na razvoj vještina i kompetencija kod mladih pomoću glazbe, kao i podizanje svijesti o zdravim navikama mladih. Ostvarujući ciljeve pojedinih radionica, mladi su unaprijedili vještine muziciranja i timskog rada, razbijanja predrasuda, uvažavanja drugih i njihova mišljenja, stavova i ideja i razvijati različite kreativne oblike izražavanja.

Partner OŠ Ljudevit Gaj iz Krapine bila je škola IES La Florida iz Las Torres de Cotillas u Španjolskoj. Aktivnosti mladih provodile su se od 11. do 18. ožujka. u Krapini. U sedmodnevnoj razmjeni sudionici su proširili vlastitu ekološku osviještenost, razvili svijest o drugim kulturama, unaprijedili proces učenja i korištenja stranih jezika.

OŠ „Ljudevit Gaj“ Krapina u veljači 2015. godine donijela je odluku o ulasku u projekt razmjene mladih Erasmus +. Slijedio je proces osmišljavanja projekta, pisanja projektne dokumentacije, traženja partnera, te prijava projekta. Projektni prijedlog prihvaćen je krajem 2015. godine i  škola potpisuje ugovor s Agencijom za mobilnost i programe EU. Školi je odobrena financijska potpora u iznosu od 16.680 eura za navedeni projekt.


Fotogalerija