Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 29. studenoga 2016.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar pozdravio je brojne okupljene na ovoj svečanosti. “Vrijednost ove ustanove prije svega su ljudi i njihovo znanje te nam se stoga ne smije događati da im kroz sustav ne omogućimo najbolje moguće uvjete. Krapinsko-zagorska županija će omogućiti opremanje naše primarne zdravstvene zaštite i opće bolnice iz Europskog socijalnog fonda, no na taj način ne možemo osigurati opremanje specijalnih bolnica budući da natječaja jednostavno nema. Konačno moramo maknuti tu i druge zakonske barijere te ovim ljudima omogućiti da rade najbolje što znaju. Imamo dostupnu izvrsnu zdravstvenu zaštitu u kojoj radi izrazito kvalitetno osoblje pa zašto onda znanje naših stručnjaka ne bi konačno iskoristili  i tako da ljudima koji žele izdvojiti više novca za pravu zdravstvenu uslugu omogućimo da to učine ovdje kod nas? rekao je župan Kolar apelirajući na uklanjanje administrativnih barijera te na kraju svog govora čestitao svima koji su na bilo koji način uložili svoje znanje, volju i  želju kako bi danas imali ovako izvrsnu ustanovu.

Ove velike obljetnice čestitao je i ministar turizma Gari Capelli koji se ovom prilikom posebno osvrnuo na razvoj zdravstvenog turizma.“Zdravstveni turizam na svjetskom nivou godišnje raste između 15 i 20%. Naša je namjera da i mi uđemo na taj vlak rasta koji realno može donijeti prihode od milijardu eura. U u narednom ćemo razdoblju inzistirati na predstavljanju i kvalitetnoj promociji koje će Vam uz izmjenu nekoliko zakona omogućiti ono što vi već očekujete – da možete ući u natjecanje za EU fondove te da krenete i u turističku utakmicu koja će nama proširiti turističku sezonu, a vama proširiti segment poslovanja te dati bolje i kvalitetnije prihode” istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli koji je svoje obraćanje zaključio čestitkom:”Čestitam vam na ovim obljetnicima, kvaliteti i imenu koji ste stekli ne samo u Hrvatskoj, nego i u svim zemljama Europe i svijeta.” poručio je ministar turizma Cappelli.

Svečanosti obilježavanja 60. godišnjice osnivanja Bolničkog odjela za reumatske bolesti i ortopedsku rehabilitaciju te 160. godišnjice dolaska prvog liječnika u Krapinske Toplice nazočila je i izaslanica ministra zdravlja Mirjana Vuković koja je uz prigodne čestitke istaknula rad Zavoda za zdravstvene usluge u turizmu Ministarstva zdravlja koji u suradnji s Ministarstvom turizma nastoji razvijati kontinentalni medicinski turizam. Ravnateljica Željka Žnidarić se u svom obraćanju osvrnula na bogatu tradiciju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i  ukratko izložila viziju za budućnost. “Danas smo prepoznati kao bolnica koja može zbrinuti najkompleksnije bolesnike, no i dalje se trudimo raditi na razvoju naših usluge i kvalitete našeg rada. U budućnosti smo spremni dio naših kapaciteta iskoristiti za daljnji razvoj djelatnosti medicinskog turizma, kako bi vratili dio onog sjaja koje su naše toplice imale u vrijeme Jakoba Badla”, poručila je ravnateljica Bolnice Željka Žnidarić. Načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić se u svom obraćanju osvrnuo na povijesni razvitak zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama te posebno izdvojio skladan suživot privatnih i javnih institucija u ovom mjestu.

Svečanosti je nazočila i zamjenica župana Jasna Petek, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova te brojni okupljeni sadašnji i bivši djelatnici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Sudionici proslave obišli su bolnicu uz specijalan naglasak na Odjel za radiološku dijagnostiku, Prostor Hidroterapije, Jakobov bazen, Odjel za medicinsku rehabilitaciju neuroloških i kraniocerebralnih bolesnika te  Apartman u Odjelu za medicinsku rehabilitaciju ortopedskih i traumatoloških bolesnika.

bolesnika

Na stacionarnoj medicinskoj rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama nalazi se 500-tinjak pacijenata, dnevno na ambulantne fizikalne terapije dolazi oko 400 ljudi, a velik broj dolazi i na razne preglede i dijagnostičke postupke. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju zapošljava oko 740 djelatnika.


Fotogalerija