Zagorje
Bajka na dlanu

Obilježeno 30 godina Hrvatske turističke zajednice

Datum objave: 30. studenoga 2022.

Na svečanosti su bili i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i voditeljica Ureda turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar. Župan Kolar je ovom prilikom istaknuo kako je Zagorje-bajka na dlanu vodeća turistička destinacija kontinentalne Hrvatske te kao takva važan dio turističke priče Lijepe Naše. „Prepoznata je kvaliteta ponude i raznolikost naših turističkih sadržaja, no treba istaknuti da još uvijek, kao i čitava kontinentalna Hrvatska, imamo velik neiskorišten potencijal te ćemo zajedno sa našim sjajnim turističkim djelatnicima nastaviti raditi na iskoracima za daljnje poboljšanje zagorskog turizma“ – poručio je župan Kolar, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Brojne okupljene su na samom početku prigodnim govorima pozdravili domaćini – direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić i ministrica turizma i sporta te ujedno predsjednica Hrvatske turističke zajednice Nikolina Brnjac. Tijekom večeri su dodijeljene zahvalnice djelatnicima Hrvatske turističke zajednice za dugogodišnji rad, dok su priznanja uručena dugogodišnjim turističkim novinarima za izniman doprinos u medijskom praćenju i promociji hrvatskog turizma. Uzvanicima su se prigodnim govorima obratili i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Hrvatska turistička zajednica osnovana je 1992. godine s ciljem stvaranja i promicanja identiteta i ugleda hrvatskog turizma u zemlji i svijetu. U dosadašnjem djelovanju je sadržajno i dinamički provodila marketinške i druge ključne aktivnosti koje su pridonijele jačanju snage turističkog branda Hrvatske, boljem pozicioniranju hrvatskog turizma na međunarodnom turističkom tržištu i imidžu Hrvatske kao top turističke destinacije. Iza HTZ-a stoje veliki uspjesi i projekti, kao i brojna međunarodna priznanja i nagrade, a sve to je važan dio današnje Hrvatske, jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija svijeta. Dodatna potvrda snage hrvatskog turizma su i rezultati turističkog prometa prema kojima je Hrvatska, s realiziranih 104 milijuna noćenja u dosadašnjem dijelu godine, ostvarila 96 posto rezultata u noćenjima iz rekordne 2019. godine čime se naša zemlja ubraja među destinacije s najbržim oporavkom turizma.

 


Fotogalerija