Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 29. rujna 2017.

Obilježavanju 50 godina rodilišta Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana prisustvovali su župan Željko Kolar i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek koja je, pozdravljajući prisutne, istaknula kako Krapinsko-zagorska županija ima najbolje i najsuvremenije opremljeno rodiliste u Republici Hrvatskoj. “Zahvaljujem sadašnjim i bivšim djelatnicima Odjela ginekologije i porodništva i svima ostalima koji su tome pridonijeli. Ovdje u izvrsnim uvjetima radi stručno i educirano osoblje zbog čega naše rodilište odabire i sve više majki iz drugih krajeva Hrvatske” – naglasila je zamjenica župana Jasna Petek.

Okupljene je pozdravio i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić, ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina, voditelj Odjela ginekologije i porodništva Rajko Fureš, dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku Jure Mirat i Josip Grgurić iz ureda UNICEF-a, a na svečanosti je bila i saborska zastupnica Marija Puh. Predavanja o povijesti rodilišta i trenutnim uspjesima održali su Rajko Fureš, Josipa Vdović, Milvija Plazibat i Jadranka Šanjug, a svojih se iskustava prisjetio i Miroslav Kopjar. Svečanosti je prisustvovala i Barica Novosel, koja je 24.9.1967. bila prvo dijete rodeba u zabočkom rodilištu.

Rodilištw OB Zabok i.bolnice hrvatskih veterana ove godine obilježava i 20 obljetnicu dobivanja titule Rodilište prijatelj djece.


Fotogalerija