Zagorje
Bajka na dlanu

Oblilježen Dan Međimurske županije

Datum objave: 30. travnja 2014.

Svečana sjednica održala se u dvorani Zrinski, a sjednici su prisustvovale prva potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, potpredsjednica Hrvatskog sabora i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Dragica Zgrebec, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić te mnogi drugi uvaženi gosti. U obilježavanje bile su uključene brojne Udruge, pojedinci i institucije koje djeluju na području Međimurske županije.

Svečanom sjednicom ujedno se obilježavao Spomendan Hrvatskog sabora na pogibiju Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Za sve Međimurce, sjednica je bila prigoda za osvrt na sve što je napravljeno u proteklom razdoblju, što im je najbolje predočio župan Matija Posavec kroz svoj pozdravni govor, ali i prigoda da se prisjete uloge Zrinskih i Frankopana te njihovog značaja za hrvatsku povijest. Međimurski župan podijelio je najviša županijska priznanja, nagrade “Zrinski” i plakete Međimurske županije svima koji su svojim radom i zalaganjem iznimno doprinjeli razvoju i promociji Međimurske županije.

Svečanu sjednicu pratio je bogat kulturno-umjetnički program. Nastupali su brojni solisti i zborovi izvodivši tradicionalne međimurske skladbe.

 


Fotogalerija