Zagorje
Bajka na dlanu

Obnavlja se još jedna dionica županijskih cesta – župan Kolar obišao radove u Pavlovcu Pregradskom

Datum objave: 16. studenoga 2023.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, intenzivirani su radovi koje Županijska uprava za ceste provodi na području Krapinsko-zagorske županije pa je tako u tijeku sanacija županijske ceste Ž2117 Sopot (Ž2151) – Marinci- Velika Horvatska (Ž2248) u Pavlovcu Pregradskom. Radove na sanaciji vrijedne 118 tisuća eura obišao je u četvrtak, 16. studenog 2023. župan Željko Kolar.

“U realizaciji smo kredita koji je Županijska uprava za ceste uzela kako bi u ovoj i sljedećoj godini presvukla novim asfaltnim strojem 52 kilometra županijskih cesta.  Jučer smo bili na području općine Tuhelj, danas smo na području grada Pregrade. Izuzetno visoke temperature za ovo doba godine pogoduju da se radovi mogu odvijati u odličnim uvjetima. Moram reći da sam zadovoljan kvalitetom izvedenih radova na dosadašnjim asfaltiranim dionicama i vjerujem da će tako biti do kraja. Kao što možete primijetiti, sve dionice su dosta prometne i sigurnost građana nam je na prvom mjestu, a po završetku ovog ciklusa, napravit ćemo analizu kako bismo vidjeli koje su daljnje potrebe”, rekao je župan Kolar te dodao kako Županija svake godine kroz redovno održavanje radi na poboljšanju kvalitete županijskih cesta. “Imamo poseban program za nogostupe, ali nažalost i za klizišta koja nam uzmu po 800 tisuća eura godišnje. Nadam se da ćemo s Vladom RH i Hrvatskim vodama nastaviti s programom sanacije klizišta koji će nam omogućiti sufinanciranje sanacije. Kad zbrojimo sva klizišta na županijskim i lokalnim nerazvrstanim cestama, kao i ona u dvorištima naših stanovnika, imamo oko 400 klizišta. Ovdje u blizini imamo klizište za čiju sanaciju će biti utrošeno 297 tisuća eura. Ako smo sada ovdje sa 118 tisuća eura asfaltirali 1320 metara, to znači da smo za taj iznos mogli asfaltirati četiri kilometara cesta, da nije bilo klizišta”, zaključio je župan Kolar.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec istaknuo je kako se u Pavlovcu Pregradskom sanira prometnica u dužini 1320 metara, odnosno prometnica će se presvući sa 6600 m2 novog asfaltnog zastora. “Kada završimo ovu dionicu, spojili smo ovu cestu kako bismo imali novi kolnički zastor u punoj dužini. Izvođač je Colas Hrvatska, koji je jučer započeo s radovima, a danas traju radovi na ugradnji prvog izravnjavajućeg sloja. Ako nam vremenske prilike dopuste, sutra i u subotu bi se trebao ugraditi drugi sloj. Nakon toga preostaje nam još uređenja bankina i odvodnih jaraka”, objasnio je ravnatelj Sirovec.

U obilasku radova bio je i voditelj Odjela za obavljanje poslova građenja i izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta Krunoslav Krklec.


Fotogalerija