Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. listopada 2022.

Radove su obišli u srijedu, 12. listopada 2022. godine župan Željko Kolar, ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije Stjepan Sirovec i načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički. Radi se o cesti koja je bila poprilično oštećena, imala je neadekvatnu oborinsku odvodnju i nije imala pješačku površinu, zbog čega je predstavljala problem po pitanju odvijanja cestovnog, ali i pješačkog prometa. „Nakon projektu tehničke dokumentacije i glavnog projekta te dozvola, krenuli smo s radovima koji će se izvoditi na 330 metara ceste. Rekonstrukcijom, nova će širina prometnice biti od 5.5 do 5.9 metara, izgradit će se oborinska odvodnja i pješačke staze“, rekao je ravnatelj ŽUC – a Stjepan Sirovec te napomenuo kako je vrijednost radova, koje izvodi tvrtka Završni radovi Krešo, milijun i 630 tisuća kuna. Radovi bi trebali biti gotovo tijekom studenoga, a tijekom izvođenja radova, mještani se pozivaju na strpljenje.

 

Načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički zahvalio je ŽUC – u i županu Koleru što su prepoznali važnost ove dionice za rekonstrukciju. „Ovo je jedna od najlošijih lokacija županijskih cesta na našem području i veseli nas činjenica da su radovi krenuli. Inače, Opčina je projektirala i nogostup skroz do spoja s Velikim Trgovišćem i nadamo se da ćemo, fazu po fazu, i tu investiciju napraviti“, rekao je Greblički.

 

Župan Željko Kolar rekao je kako se o ovoj investiciji razmišljalo već duže vrijeme, obzirom da je to dionica usko vezana s najvećim turističkim subjektom u županiji, Termama Tuhelj, no bilo je važno da se investicija uskladi s Aglomeracijom. „Radi se o gusto naseljenoj ulici i vjerujem da će stanari biti zadovoljni kada radovi budu gotovi. Naša je zadaća prvenstveno da osiguramo pro bolje infrastrukturne uvjete domicilnim ljudima, a onda naravno i ostalim gostima i turistima koji dolaze u našu županiju“, zaključio je župan Kolar.

 


Fotogalerija