Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 26. studenoga 2015.

Događaju je  nazočio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je djelatnicama Zavoda za javno zdravstvo KZŽ uručio ključeve novih vozila. Nakon primopredaje, župan Kolar je istaknuo: „Starost automobila u voznom parku Zavoda za javno zdravstvo KZŽ kretala se između 10 i 13 godina, a s obzirom da su automobili djelatnicama i djelatnicima Zavoda osnovno sredstvo za rad, obnova voznog parka bila je neophodna, kako zbog sigurnosti djelatnika koji su svaki dan na prometnicama, tako i zbog drugih stvari. Naime, djelokrug Zavoda za javno zdravstvo zaista je širok, stoga ću izdvojiti da, između ostalog, pokriva 29 osnovnih škola, 53 područne škole i devet srednjih škola. Zavod također kontrolira uzorke vode na rijekama i izvorištima, do kojih djelatnici nekako moraju stići. Obnova voznog parka uvelike je olakšana zbog činjenice da je Zavod konačno uspio naplatiti sva svoja potraživanja,  zahvaljujući čemu je ove godine otvoren prostor i za investiranje 2 milijuna kuna u nabavku nove opreme. Nadam se da  neće dolaziti do nikakvih izmjena zakona i da će Zavod nastaviti poslovati pozitivno, što će omogućiti nove investicijske cikluse“, rekao je župan Kolar.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Tomislav Jadan je nakon primopredaje ključeva istaknuo: „Budući da Zavod za javno zdravstvo pruža usluge na području cijele Krapinsko-zagorske županije, automobili nam predstavljaju osnovno sredstvo za rad. Svaki dan smo na terenu, idemo direktno našim korisnicima, zbog čega su nam ispravna i sigurna vozila neophodna kako bi mogli obavljati svakodnevne zadaće. Kupili smo osam novih vozila marke Renault, model Clio, po cijeni od  612.000 kune (bez PDV-a), tj. sveukupnoj cijeni od 794.000 kune sa PDV-om i posebnim porezom na motorna vozila“, rekao je ravnatelj Zavoda Tomislav Jadan. Predstavljanju novog voznog parka nazočila je i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek te ravnatelji i ravnateljice zdravstvenih ustanova s područja Krapinsko-zagorske županije.

Zavod za javno zdravstvo Krapinsko–zagorske županije započeo je s radom 1996. godine. Osnovna djelatnost Zavoda je prevencija i provođenje javnozdravstvenih programa ovisno o zdravstvenim prioritetima. Zavod ima Epidemiološku službu,  Službu za socijalnu medicinu i zdravstvenu statistiku, Službu preventivne školske medicine, Službu za humanu mikrobiologiju, Službu za zdravstvenu ekologiju i Službu za zajedničke poslove.


Fotogalerija