Zagorje
Bajka na dlanu

Obrtnička noć Udruženja obrtnika Krapinske Toplice

Datum objave: 11. prosinca 2023.

U subotu 9. prosinca 2023. održana je 6. po redu Obrtnička noć Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice u DVD-u Selno, na kojoj su se okupili članovi Udruženja, dobitnici priznanja te gosti iz drugih Udruženja, među kojima i gosti iz prijateljskog Udruženja Siska i predsjednica Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Ivanka Čačić.

Na Obrtničkoj noći bila je i zamjenica župana Jasna Petek, kao i načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Nenad Kučiš.

Na samom početku prisutnima se obratio predsjednik Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice Mirko Blažičević, koji je dao osvrt na proteklo razdoblje te aktivnosti koje je provelo Udruženje. Tako je istaknuo dobru suradnju s Krapinsko-zagorskom županijom, Općinom Krapinske Toplice, Turističkom zajednicom područja Srce Zagorja i Društvom Naša djeca, s kojima je i ove godine u sklopu BadlFesta organiziran humanitarni Gastro Badl, na koji se odazvalo velik broj udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske. Prikupljena sredstva donirana su Društvu Naša djeca za najpotrebitije. Predsjednik je spomenuo i sudjelovanje Udruženja obrtnika Krapinske Toplice na raznim humanitarnim gastro manifestacijama diljem cijele Hrvatske.

Inače, Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice osnovano je 1993. godine te ove godine obilježava 30 obljetnicu postojanja. Za prvog predsjednika udruženja izabran je Darko Vnuk. Udruženje trenutno broji 139 članova i jedno je od manjih udruženja na području Krapinsko-zagorske županije, ali zahvaljujući aktivnim članovima uspješno provodi razne aktivnosti te sudjeluje u aktivnostima Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i HOK-a. Također se članovi Udruženja odazivaju na sve humanitarne akcije širom cijele Hrvatske.

Na Obrtničkoj noći dodijeljena su priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije obrtnicima s dugogodišnjim radom u obrtništvu.

Za 10 godina priznanja su primili: Dario Besednik, vlasnik obrta za prijevoz i trgovinu MD PLIN i Miljenko Miklošić, vlasnik obrta za prijevoz tereta BRUNO PRIJEVOZ. Priznanje za 20 godina u obrtništvu uručeno je Andreji Ciprić i Željki Melić, vlasnicama obrta Frizerski salon TESA, Vjekoslavu Filipaju, vlasniku obrta za komunalne radove, trgovinu i transport KRT, Marcelu Hršaku, vlasniku obrta AUTO- SERVIS, Branku Jureši, vlasniku obrta Bravarija Jureša i Tanji Rožić Posilović, vlasnici obrta u nasljeđu HORNA knjigovodstvo i popravak puhačkih instrumenata. Također su dodijeljena priznanja za 30 godina rada u obrtništvu koja su primili: Sanja Horvat, vlasnica obrta u nasljeđu Tekstil Centar, Mišela Beloša, vlasnica Frizerskog salona Mirjana, Dario Filipaj, vlasnik obrta za niskogradnju, transport, trgovinu i usluge GTM, Zlatko Hršak, vlasnik obrta JURISTA COLOR, Juraj Jagić, vlasnik Građevinarstva Jagić, Mladen Šturman, vlasnik obrta TRANSPORT MLADEN i Sonja Krušec, vlasnica obrta u nasljeđu PANDA trgovina i usluge.

Zahvalnicu Hrvatske obrtničke komore ove godine primio je Željko Mlakar, vlasnik obrta za autoservis Mlakar, priznanje HOK-a uručeno je Marjanu Vdoviću, vlasniku obrta Stolarija Tomislav, dok je povelju HOK-a primilo Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice za 30 godina postojanja.

I ove godine Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice dodijelilo je priznanje Jakob Badl koje se dodjeljuje obrtniku koji se posebno ističe ili se isticao svojim radom i postignućima, promociji obrtništva te sudjelovanju i pomoći u radu matičnog udruženja. Ove godine Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice navedeno priznanje uručilo je posthumno Zdravku Krušecu.

Na kraju, dodijeljena su i priznanja za čovječnost pruženu stradalima u potresu 29. prosinca 2020. godine, koje je dodijelila predsjednica Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Ivanka Čačić.  Zahvalnice su primili Božica Blažičević, Mirko Blažičević, Željka Kerep, Igor Kerep, Mladen Šoštarko, Božica Šoštarko, Damir Tumpa, Darko Matkun, Davor Halapir, Martina Tuđa, Goran Vinković i Michel Špoljar.


Fotogalerija