Zagorje
Bajka na dlanu

Odaberi strukovno zanimanje u Srednjoj školi Krapina i ostvari uspješnu karijeru

Datum objave: 8. travnja 2020.

Znaš li da su naši učenici u okviru praktičnog dijela nastave izradili vozilo na električni pogon i funkcionalni simulator leta, a upravo završavaju CNC plazmu? To je samo mali dio stečenih vještina i znanja zbog kojih nakon škole uspješno konkuriraju svim zahtjevima na tržištu rada.

 

U našoj školi možeš odabrati nekoliko zanimanja iz područja strojarstva i elektrotehnike, a to su tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo, cnc operater, automehatroničar, bravar, elektromehaničar i elektroinstalater. Od prošle godine tu je i novi program za zanimanje autolakirera.

 

Ako upišeš neki od programa u području strojarstva, informatike i elektrotehnike, nakon četverogodišnjeg školovanja možeš nastaviti obrazovanje.

 

No, ako odlučiš izabrati neki od trogodišnjih programa, pružit će ti se prilika za dobivanje stipendije, a možeš biti siguran da ćeš po završetku škole vrlo brzo pronaći posao.

 

Savladaj teoriju i nauči praksu, kroz neki od brojnih projekata na kojima ćeš imati priliku surađivati. Naši učenici i mentori u posljednje tri godine sudjelovali su u nekoliko velikih projekata, poput izrade funkcionalnog simulatora leta bTech, modela pametne kuće i vozila na električni pogon Buggy, dok je pred završetkom projektni uradak CNC plazme pod nazivom BT Solutions. 

 

O kvaliteti naših obrazovnih programa najbolje svjedoče izvrsni rezultati koje naši učenici već godinama postižu na državnim natjecanjima i smotrama u području strojarstva, elektrotehnike i informatike. Na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola WordSkills Croatia 2019. osvojili smo prvo i treće mjesto u području CNC i CAD/CAM tehnologije obrade te drugo mjesto u području izrade programskih rješenja.

 

Težimo inoviranju i obogaćivanju praktične nastave kroz projekte mobilnosti. Realizacijom praktične nastave u inozemstvu jačat ćemo strukovne, komunikacijske i radno-etičke kompetencije naših učenika, za veću zapošljivost i bolju budućnost.

 

Naša škola je članica Mreže škola koje promiču zdravlje, Škola ambasador Europskog parlamenta, Škola partner SR Njemačke, e-škola – digitalno zrela škola i, vjerujemo, uskoro i Tvoja škola.

 

Očekujemo Te!

Ako još uvijek imaš bilo kakve nedoumice oko izbora škole ili zanimanja, možeš nam se obratiti putem maila upisi@ss-krapina.skole.hr