Zagorje
Bajka na dlanu

Odano priznanje ljudima u plavom – OBILJEŽEN DAN POLICIJE

Datum objave: 27. rujna 2022.

Dan policije obilježen je polaganjem vijenca kod spomenika u Zaboku. Vijence su položili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Željko Košutić.

Župan Željko Kolar podsjetio je da je baš na današnji dan prije pet godina, 27. rujna 2017. godine, podignut spomenik u spomen na šest poginulih policajaca s područja Krapinsko-zagorske županije. ”Danas, nakon pet godina ponovno im ovdje odajemo počast i zahvalu, što su dali najviše što su mogli, a to je svoj život za obranu Hrvatske. Ususret Danu policije odajemo priznanje ljudima u plavom, koji brinu o našoj sigurnosti i sigurnosti naše imovine. Treba iskoristiti priliku, i istaknuti da podatci o stanju sigurnosti, o broju kaznenih dijela i prometnih prekršaja jasno pokazuju da se Krapinsko-zagorska županija po sigurnosti nalazi na samom državnom vrhu“ – istaknuo je župan Kolar te pohvalio dobru organizaciju, predan rad i profesionalnost djelatnica i djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Ovo je prilika da se sjetimo svih policijskih službenika koji više nisu s nama, kao i da zahvalimo svim policijskim službenicima naše policijske uprave na dosadašnjem profesionalnom radu te da im čestitamo Dan policije i zahvalimo na doprinosu izvrsnim rezultatima naše policijske uprave. Zahvaljujemo im i na  doprinosu koji su dali da se građani u našoj županiji osjećaju sigurni i da situacija bude među najboljima. Također je ovo prilika da se sjetimo svih onih koji nas danonoćno čuvaju i omogućavaju da se građani osjećaju kao da imaju uvijek otvorena vrata na koja se svatko može obratiti, ako treba kakvu pomoć ili zaštitu.” – rekao je načelnik Košutić i dodao da natpis na policijskim automobilima ”Povjerenje i sigurnost” nije bez veze, nego da bi ljudi shvatili da mogu imati povjerenje u policiju i biti ponosni na svoju policiju.

Svijeće kod sopmenika u Zaboku zapalili su i zamjenik načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić, gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović te obitelji poginuli policijaca i pedstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, IPA-e Hrvatsko zagorje i Udruge umirovljenika PU KZ.  Prigodnu molitvu za poginule branitelje predvodio je don Ivan Grinišin, policijski kapelan PU KZ.

 


Fotogalerija