Zagorje
Bajka na dlanu

Odgojno-obrazovni djelatnici okupljeni na dvodnevnom stručnom skupu u Stubičkim Toplicama

Datum objave: 19. veljače 2024.

Odgojno-obrazovni djelatnici okupili su se na dvodnevnom stručnom skupu „Umrežavanje u odgojno-obrazovnoj praksi vrtića i škola“ koje se 19. i 20. veljače održava u Stubičkim Toplicama u organizaciji Inicijative ZVIS i Hrvatske zajednice osnovnih škola pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Krapinsko-zagorske županije.

Na otvorenju skupa u ponedjeljak 19. veljače bila je zamjenica župana Jasna Petek koja je istaknula kako joj je drago da se ovaj stručni skup organizira po drugi puta.

“Nalazite se u županiji koja je već godinama među prve tri županije po izdvajanju za obrazovanje, koja ima 31 dječji vrtić, 33 osnovne škole i 10 srednjih škola, koja zaista svakim danom svojim radom pokazuje da je županija – prijatelj djece. Ta titula je veliko priznanje, ali i odgovornost da radimo, planiramo i činimo sve da djeca u našoj županiji žive sigurno, sretno, zdravo i zadovoljno. Kad bi sve to ovisilo samo o nama, bilo bi nešto jednostavnije. Međutim, u našem cjelokupnom sustavu odgoja i obrazovanja svaki dan su sve veći izazovi, i sve veće promjene u društvu koje se onda, naravno, ogledaju i u tom sustavu. Naš sustav nije fleksibilan, i dalje radimo po nekim pravilnicima koji su stari i preko trideset godina, imamo zakone iz kojih ne proizlaze pravilnici po kojima trebamo raditi, ali na sreću, u našoj županiji imamo entuzijastične učitelje i učiteljice, ravnatelje i ravnateljice, stručne suradnike i suradnice te odgojitelje i odgojiteljice koji pokazuju veliki interes za svoj rad”, rekla je zamjenica župana Jasna Petek te zahvalila Inicijativi ZVIS na organizaciji skupa i umrežavanju brojnih djelatnika iz sustava odgoja i obrazovanja.

Skupu su se obratile ravnateljica OŠ Vladimir Bosnar Brigitte Gmaz, ravnateljica Hrvatske zajednice osnovnih škola Jasmina Hamer te Andreja Silić, viša savjetnica za predškolski odgoj u Agenciji za odgoj i obrazovanje, a na otvorenju je bio i načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak. Tijekom dva dana svi sudionici sudjelovat će na plenarnim predavanjima, radionicama i okruglim stolovima, a na samom kraju prezentirat će se i primjeri dobre prakse.


Fotogalerija