Zagorje
Bajka na dlanu

Odlična atmosfera na 8. Gljivarenju v zlatarskom kraju

Datum objave: 3. rujna 2023.

Župan Željko Kolar je u subotu, 2. rujna 2023. godine, prisustvovao 8. Međunarodnom gljviarenju v zlatarskom kraju, koje je održana na padinama Ivanščice kod lovačkog doma LD Zajček u Martinščini.

Gljivarijada je okupila oko 200 sudionika iz više od 20 društava iz gotovo svih krajeva Republike Hrvatske te dva gljivarska društva iz Slovenije. Nakon organiziranog skupljanja gljiva uslijedilo postavljanje determinacijskog stola, stručno predavanje i natjecanje u prepoznavanju gljiva. Prvo mjesto osvojilo je Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca, drugo Udruga gljivara Kneginja iz Siska te treće Udruga gljivara Zagorski vrganj – Zabok.

Nagrade je uručio župan Željko Kolar, koji je tom uputio i čestite organizatorima iz Gljivarskog društva Medenka. „Ovako sjajna atmosfera pokazuje da ste ljudi koji imaju ista razmišljanja, koje vesele iste stvari i koji znaju da je uživanje u prirodi privilegija. Kao čovjek koji voli gljivariti, obožavam gljive i znam koliko je bitno da živimo sa prirodom i da se držimo onog starog pravila – što doneseš u prirodi, vrati i doma“ – poručio je župan Kolar.

Okupljene su pozdravili i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek i predsjednik Gljivarskog društva Medenka Zlatar Avelin Fijačko, koji je i uručio zahvalnice predstavnicima svih okupljenih gljivarskih društava.


Fotogalerija