Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 15. veljače 2016.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki je na početku večeri pozdravila sve prisutne i tom prilikom istaknula da je Recital Željka Boc čvrsto zauzeo svoje mjesto među ovakvim manifestacijama u Hrvatskoj. „13. Valentinovo provodimo zajedno uz ljubav i ljubavne stihove te se prisjećamo naše Željke Boc. Želim da ove pjesme nađu svoje mjesto u našim pjesničkim trenutcima te da se okrenemo stranicama zbornika kad god nam zatreba malo ljubavi, a ljubavi nam uistinu treba“ poručila je predsjednica Skupštine Vlasta Hubicki.

Na natječaj za 13. Recital Željka Boc ove se godine javilo 72 autora sa 291 pjesmom iz gotovo svih dijelova Hrvatske. Stručni ocjenjivački sud u sastavu Zrinka Jelaska, Vesna Svaguša i Enes Kišević odabrao je 51 pjesmu, od 38 autora za zbornik ”Hod se nastavlja”, kao i 38 pjesama za izvođenje koje su na valentinovsku večer interpretirali Rosanda Tometić i Dubravko Sidor. Na kraju večeri pohvaljeni su Aljoša Đugum iz Zagreba za pjesmu ”Ako čezneš”, Anđelka Korčulanić iz Splita za pjesmu ”U Zagrebu” i Ivanka Bičak iz Bedenice za pjesmu ”Ti dobro znaš moje misli”. Treću nagradu stručni sud dodijelio je Ivani Galić Šoštarić iz Zagreba za pjesmu ”Otokja”, druga je nagrada pripala Ljiljani Lukačević iz Ivanca za pjesmu ”Odgovor neba”, a prva Davorki Smoković iz Pićana i pjesmi ”Da budeš tu”. Nagradu publike osvojila je Evica Kraljić iz Nove Gradiške za pjesmu ”Akrostih: Željka Boc”.

Sve prisutne pozdravili su i načelnik Marije Bistrice Josip Milički te ravnateljica Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica Mira Pižir koji su zahvalili svima uključenima u organizaciju, autorima, publici i sponzorima. Valentinovsku večer u Mariji Bistrici obogatili su Marko Vukes Vuky te Ivan i Domagoj Špoljar.

 

Željka Boc je rođena 1976. godine u Zagrebu. Pisanjem se bavila od nižih razreda osnovne škole. Za svoje radove na raznim natjecanjima često je bila nagrađivana. Godine 1997. izdala je prvu zbirku pjesama „Latice i sreća”. Pjesme je objavljivala u različitim zbornicima i publikacijama. Godine 1999. počela se honorarno baviti voditeljskim poslom na Radiju Marija Bistrica, gdje je uređivala i vodila autorsku emisiju „Da sam ja netko”. Od ožujka 2002. profesionalno se bavila voditeljsko-uredničkim poslom na Radiju Marija Bistrica. Bila je stalni suradnik glasila Svetišta Majke Božje Bistričke ”Milosti puna”. Vodila je mnoge kulturno-zabavne priredbe i manifestacije, koncerte, prezentacije, a na pjesničkim tribinama nastupala je kao recitator. U Bedekovčini na pjesničkim Susretima riječi 2002. godine njezina pjesma „Na odjelu papirnate konfekcije” uvrštena je u trideset najboljih pjesama u Hrvatskoj. U studenom 2002. godine tiskala je svoju drugu zbirku pjesama „Geometrija”. Trinaest dana nakon promocije svoje druge zbirke pjesama tragično je završila život u prometnoj nesreći.


Fotogalerija