Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 17. veljače 2020.

Radujem se da smo i ovo Valentinovo zajedno, radujem se što se pjesnici nisu umorili ljubavi i radujem se svim stihovima koje ćemo danas čuti. Mi smo nekad u spomenare pisali „U srce sam te zaključala, ne možeš izaći. Ključeve sam izgubila, ne mogu ih naći“ pa evo drage pjesnikinje i pjesnici, mi smo vas zaključali u naša srca. Pišite i dalje ljubavnu poeziju, mi ćemo ju dakako čitati jer u ovoj stvarnosti uvijek dobro dođe malo lijepih osjećaja“ – poručila je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, koja je i na kraju večeri uručila prvu nagradu ocjenjivačkog suda Mariji Hlebec, pjesnikinji iz Krapine čija je pjesma Tuđa pjesma o tebi proglašena najboljom među 305 pjesama pristiglih na ovogodišnji natječaj.

Drugu je nagradu stručni sud dodijelio Davorki Črnec iz Nedelišča za pjesmu Osluhni, pročitaj mi prije nego krenem, dok je treća nagrada pripala Anđelki Korčulanić iz Splita za pjesmu Makar došao pred smrt. Ocjenjivački sud u sastavu Zrinka Jelaska, Vesna Svaguša, Nada Babić i Enes Kišević odlučio je i o tri pohvaljene pjesme – treću pohvalu dobila je pjesma U ljusci od tijela autorice Mirjane Križanović iz Stubičkih Toplica; druga pohvala pripala je Slavica Sarkotić iz Lekenika i pjesmi Ti samo misliš da me voliš; a prva Ivani Skuhala Karasman iz Zagreba za pjesmu Predviđanje. Slavici Sarkotić dodijeljena je i posebna nagrada ocjenjivačkog suda Vjenčić Željke Boc, dok je nagrada publike pripala Dragici Reinholz iz Zagreba za pjesmu Paralelne ulice.

Sve prisutne pozdravili su i načelnik Marije Bistrice Josip Milički te ravnateljica Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica Mira Pižir koji su zahvalili svima uključenima u organizaciju, autorima, publici i sponzorima. Stihove su interpretirali Rosanda Tometić i Dubravko Sidor, a glazbeni gosti bili su Duo od A do Z.

Željka Boc je rođena 1976. godine u Zagrebu. Pisanjem se bavila od nižih razreda osnovne škole. Za svoje radove na raznim natjecanjima često je bila nagrađivana. Godine 1997. izdala je prvu zbirku pjesama „Latice i sreća”. Pjesme je objavljivala u različitim zbornicima i publikacijama. Godine 1999. počela se honorarno baviti voditeljskim poslom na Radiju Marija Bistrica, gdje je uređivala i vodila autorsku emisiju „Da sam ja netko”. Od ožujka 2002. profesionalno se bavila voditeljsko-uredničkim poslom na Radiju Marija Bistrica. Bila je stalni suradnik glasila Svetišta Majke Božje Bistričke ”Milosti puna”. Vodila je mnoge kulturno-zabavne priredbe i manifestacije, koncerte, prezentacije, a na pjesničkim tribinama nastupala je kao recitator. U Bedekovčini na pjesničkim Susretima riječi 2002. godine njezina pjesma „Na odjelu papirnate konfekcije” uvrštena je u trideset najboljih pjesama u Hrvatskoj. U studenom 2002. godine tiskala je svoju drugu zbirku pjesama „Geometrija”. Trinaest dana nakon promocije svoje druge zbirke pjesama tragično je završila život u prometnoj nesreći.

 


Fotogalerija