Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 21. listopada 2018.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki prisustvovala je recitalu koji se održava u spomen na bistričkog pjesnika Josipa Ozimca. “Raduje me uvijek iznova velik odaziv pjesnika na Recital Josip Ozimec. Krapinsko-zagorska županija se brendira Svetištem Majke Božje Bistričke, kao i nizom kulturnih događanja, među kojima je i ovaj recital. Čestitam svima nagrađenima te svima koji su u ovih 20 godina slali svoje radove na naš recital. Hvala što neumorno pišete i svojim pjesmama obogaćujete sve nas.“- rekla je predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, koja je i uručila nagradu za najbolju pjesmu na kajkavskom narječju -”Ljist ot tihuobe”, Đurđe Lovrenčić iz Svetog Križa Začretje. Najboljom pjesmom na standardu proglašena je pjesma ”Pijesak”, Gordane Bartol iz Velikog Trgovišća. Najboljom pjesmom na čakavskom proglašena je pjesma ”Croata”, Petra Eleza iz Vukovara. Nagradu publike dobila je Slavica Sarkotić iz Lekenika za pjesmu “Borosane za hod po oblacima”.

Okupljene su pozdravili i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog i nekadašnji župnik u Mariji Bistrici Lovro Cindori, Antun Motočić u ime Svetišta Majke Božje Bistričke, direktor Radija Marija Bistrica Elvis Lacković te predsjednik ocjenjivačkog suda Ivo Kalinski i članica Marija Lamot, koja je već 20 godina vezana uz Recital Josip Ozimec.

Na ovogodišnji natječaj 54 autora ukupno je poslalo 229 radova, od toga 63 na kajkavskom, 134 na standardu i 32 na čakavskom.

Recital je, u organizaciji Radija Marija Bistrica, održan u Dvorani Božanskog milosrđa Svetišta Majke Božje Bistričke.


Fotogalerija