Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 29. prosinca 2009.

Na danas održanom 6. po redu javnom županovom kolegiju prihvaćeno je objavljivanje javnog poziva za predlaganje članova Kulturnog vijeća Krapinsko-zagorske županije. Na temelju Zakona o kulturnim vijećima, sve udruge, ustanove i institucije iz domene kulture dostavljaju svoje prijedloge na temelju kojih se odabire 7 članova Kulturnog vijeća. Područje njihova rada obuhvaća sve kulturne djelatnosti – od glazbe, preko dramske umjetnosti, pa do novih medija. Vijeće sudjeluje u definiranju kulturne politike županije, a javni poziv za predlaganje novih članova – obzirom da je dosadašnjem mandat pri isteku – bit će objavljen na županijskoj web stranici i otvoren do 15. veljače.
Prihvaćen je i prijedlog sufinanciranja mjesečnih željezničkih karata redovitim studentima i radnicima s područja gradova Donja Stubica i Oroslavje te općina Đurmanec , Gornja Stubica i Stubičke Toplice. Podsjećamo, županija sufinancira 15 posto od iznosa mjesečne karte za ona područja gdje su u sufinanciranje uključeni gradovi i općine.
Od točaka dnevnog reda današnjeg kolegija izdvajamo i podatak da je utvrđen plan nabave roba, usluga i radova za narednu godinu te je utvrđen početak postupka javne nabave uredskog materijala i nabave naftnih derivata. Plan prethodi procesu utvrđenom Zakonom o javnoj nabavi za robu, usluge i radove u iznosu od 70.000 kuna bez PDV-a. No, uz ovu zakonsku odredbu, župan Siniša Hajdaš Dončić je još jednom napomenuo kako će Krapinsko-zagorska županija, u cilju što transparentnijeg rada javno objavljivati i tzv. bagatelnu nabavu za iznose iznad protuvrijednosti 100 eura. Potrebe za robom, uslugom ili radovima u okviru tih iznosa bit će objavljene na županijskoj web stranici te će se odabirati najpovoljnije ponude.
Dodajmo još da je krenuo postupak postavljanja novih županijskih tabli dobrodošlice na više prometnica i graničnih prijelaza, koje su usklađene brand strategijom i logotipom. Od ostalih informacija ističemo i onu da će  se idući tjedan sastati Povjerenstvo za dodjelu stipendija,  a raspisivanje natječaja očekuje se do konca siječnja.