Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 1. lipnja 2015.

Zajedničkom susretu slovenskih i hrvatskih rogista nazočilo je oko 1.000 sudionika u više od 50 grupa koji su osim iz Slovenije i Hrvatske došli i iz Italije i Austrije.. Susreti rogista počeli su se održavati prije više od 40 godina, tako da ovogodišnja smotra zapravo predstavlja 42. slovenski i 19. hrvatski susret. Organizator susreta u Kraljevcu na Sutli bila je Lovačka udruga Fazan koja je tom prilikom proslavila i 20. godišnjicu neprekidnog djelovanja.

Svečanom otvorenju priredbe prisustvovali su: ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol,  načelnica općine domaćina Danijela Pongrac i brojni visoki predstavnici hrvatskih i slovenskih lovačkih oragnizacija na čelu s dopredjednikom Hrvatskog lovačkog saveza Vinkom Pavlićem i predsjednikom Lovske zvezde Slovenije Srečkom Kropeom.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić obratio se prisutnima te tom prilikom svim žiteljima općine Kraljevec na Sutli čestitao Dan Općine te istaknuo kako mu je iznimno drago što je Lovačko društvo Fazan – prvo rogističko društvo u Krapinsko-zagorskoj županiji, organizator ovih međunarodnih susreta. Ministar je svima prisutnima zaželio uživanje u dobroj atmosferi, glazbi i druženju. 

Župan Željko Kolar pozdravio je goste iz Slovenije, Austrije i Italije te izrazio zadovoljstvo što je Županija mogla biti jedan mali kotačić u organizaciji prezentacije rogista i pjevačkih zborova. “Prije 42 godine kad su kolege u Globoku krenuli sa ovim vjerujem da nitko od njih nije mogao ni zamisliti  da će ova manifestacija prerasti u ovo što danas predstavlja” rekao je župan Kolar i pohvalio značaj ove manifestacije za zaštitu lovačke kulture i tradicije .


Fotogalerija