Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 18. veljače 2016.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek čestitala je svim učenicima i djelatnicima SŠ Krapina uključenima u ovaj projekt i tom prilikom istaknula „Posebno nas vesele vaši uspjesi koji su vezani na znanje i kreativnost. U to sigurno spada i ovaj projekt u kojem ste pokazali izuzetnu proaktivnost i na kraju prezentirali vašu školu i cijelu Krapinsko-zagorsku županiju na europskoj razini. Ponosno smo pratili sve etape vašeg projekta i zato sam sigurna da ste uživali u cijelom tom procesu, u kojem ste stekli nova poznanstva i naučili mnoge stvari koje će vam koristiti u budućnost.“

Zamjenica župana Jasna Petek je na prijmu podsjetila i na brojne druge projekte Srednje škole Krapina koje pokazuju njezinu svestranost, proaktivnost i projektnu usmjerenost.

EUROSCOLA je redovni godišnji program Europskog parlamenta namijenjen učenicima viših razreda srednjih škola iz država članica Europske unije. Na njemu je od 21. do 24. siječnja 2016. godine, uz učenike 3d razreda SŠ Krapina, sudjelovalo 500 drugih učenika iz 21 zemlje EU. Oni su u Europskom parlamentu u Strasbourgu predstavili svoju školu, zavičaj i domovinu, sudjelovali u kvizu znanja o Europskoj uniji te raspravljali o aktualnim problemima sa kojima se suočava Europska unija. Profesorice Vesna Pušelj i Danijela Draganić  ponosno su istaknule da je njihove kolege iz svih dijelova Europe oduševila prezentacija krapinskih srednjoškolaca koji su svoj zavičaj predstavili originalnom kombinacijom naracije i nastupa u narodnim nošnjama. Sami učenici se slažu da im je sudjelovanje u EUROSCOLI bilo veoma dragocjeno iskustvo za kojeg su se morali temeljito pripremiti i tako upoznati sa mogućnostima europske politike na područjima održivog razvoja, ograničavanja ljudskih prava, europske razvojne politike, migracije i integracije te zapošljavanja mladih. Ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan naglasio je da ga uz pobjedu predstavnika SŠ Krapina na kvizu održanom u sklopu EUROSCOLE vesele i neka druga učenička iskustva koja zorno pokazuju da je obrazovanje koje stječu unutar hrvatskog obrazovnog sustava u Srednjoj školi Krapina itekako konkurentno svakom drugom iz bilo kojeg dijela Europske unije.

Na kraju prijma su zamjenica župana Jasna Petek i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Ivan Lamot učenike 3d razreda jezične gimnazije darivali prigodnim obilježjima Krapinsko-zagorske županije.

Učenici 3.d razreda su sudjelovanje na EUROSCOLI zaslužili pobjednici natječaja „Europa pred izazovima“ kojeg s ciljem poticanja mladih na kritičko razmišljanje i praćenje aktualnih događanja u Europi provodi Ured za informiranje Europskog parlamenta. Krapinski srednjoškolci su svojim filmom, u konkurenciji drugih 124 rada, na kreativan način odgovorili na temu  „Europa pred izazovima“.


Video

Fotogalerija