Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 6. kolovoza 2022.

Krapinsko – zagorska županija nagradila je sljedećih 6 učenika iz tri zagorske srednje škole, koji su ispite na državnim maturama riješili sa iznimnim uspjehom: Nika Macan, Lucija Šalković i Petar Malogorski iz Srednje škole Krapina, Vedran Berislavić i Dorijan Vincelj iz SŠ Oroslavje te Martin Poštek iz Srednje škola Konjščina. Kako je objasnila zamjenica župana Jasna Petek među nagrađenim učenicima nalaze se oni koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature, zatim oni učenici strukovnih srednjih škola koji su ostvarili 100 postotnu riješenost na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili sto posto, a nisu ni u jednoj od prethodno spomenutih kategorija. „Ova školska godina bila je iznimno uspješna, nikad nismo imali više državnih prvaka i prvakinja školskih natjecanja, a isto tako i maturanta koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje prošli s 5.0. Eto, i rezultati državne mature pokazuju da su naši srednjoškolci postigli iznimne rezultate. Čestitam svih tim mladim ljudima, ali i profesorima koji su s njima radili“ – rekla je zamjenica župana Petek dodavši kako je veseli činjenica, što bez obzira na protekle dvije godine koje su bile teške i izazovne u obrazovanju, kvaliteta obrazovanja na području KZŽ nije pala već je rasla.

Učenicama i učenicima čestitao je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar naglasivši kako ovogodišnji rezultati zagorskih maturanata pokazuju da su oni iznad prosjeka Republike Hrvatske. „Imamo jednu sjajnu generaciju što znači da ćemo dobiti mlade ljude koji će dići kvalitetu znanja i struke na jednu višu razinu. S njima će naši poduzetnički centri i centri za robotiku i nove tehnologije te sve ono što radimo imati opravdanje, upravo zbog ovakvih sjajnih mladih ljudi“ – rekao je župan Kolar čestitavši učenicima na uspjesima u srednjoj školi, na državnoj maturi te upisanim fakultetima. „Želim vam da nađete posao u Republici Hrvatskoj te ako je ikako moguće na području Krapinsko – zagorske županije, jer sav naš trud i ulaganje u infrastrukturu ne vrijedi apsolutno ništa ako mlade ljude ne zadržimo na području naše županije“ – poručio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Na prijmu, koji je održan u Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije, bila je i Barbara Dolenc i Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu.


Fotogalerija