Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 24. listopada 2014.

Tom prilikom zamjenica župana Jasna Petek zahvalila se svim darivateljima koji plemenito i humanitarno djeluju dugi niz godina te je naglasila da je biti darivatelj 100 ili više puta jedna impozantna brojka koja u svima izražava divljenje jer doze koje oni daruju mnogim ljudima znače život, zbog čega je  takav plemeniti čin za svaku pohvalu.

 

Važno je naglasiti da je Krapinsko-zagorska županija u dobrovoljnom davanju krvi prema izvješću Hrvatskog Crvenog križa za 2013. godinu zauzela drugo mjesto u Republici Hrvatskoj. Od 110 gradskih društava u RH GDCK Krapina nalazi se na drugom mjestu, GDCK Stubica na 8. mjestu, GDCK Zlatar na 11. mjestu, GDCK Zabok na 22. mjestu, GDCK Pregrada na 29. mjestu te GDCK Klanjec na 53. mjestu.

 

Od darivatelja krvi prijemu su prisustvovali: Ulama Branko, Laginja Mato, Šalković Stjepan, Čavužić Dragutin, Krsnik Marjan, Šaronja Josip, Cerovec Željko, Cvetko Ivan, Kičin Dragutin, Mamuča Marijan i Prepolec Željko. Svih 11 darivatelja predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović odlikovat će Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske.

 


Fotogalerija