Zagorje
Bajka na dlanu

Održan radni sastanak Regionalnog partnerstva za praćenje i procjenu potreba, posebno deficitarnih zanimanja na tržištu rada Krapinsko-zagorske županije

Datum objave: 8. prosinca 2023.

U prostorima CISOK centra Krapina u petak 8. prosinca 2023. održan je radni sastanak Regionalnog partnerstva za praćenje i procjenu potreba, posebno deficitarnih zanimanja na tržištu rada Krapinsko-zagorske županije.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici članova Regionalnog partnerstva: Krapinsko-zagorske županije, HGK ŽK Krapina, OK KZŽ i HZZ PU Krapina, među kojima i zamjenica župana Jasna Petek.

Na temelju Vladine Uredbe o praćenju, analizi i predviđanju potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima te izrade i uzimanja u obzir preporuka za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja Regionalno partnerstvo razmatralo je preporuke za područje Krapinsko-zagorske županije za čiju izradu je zadužen HZZ PU Krapina.

Kod izrada preporuka uzimaju se u obzir statistički podaci o iskazanim potrebama poslodavaca za pojedinim zanimanjima i relativni pokazatelji o zapošljavanju nezaposlenih osoba prema obrazovnom programu koji su završile (brzina zapošljavanja, stopa zapošljavanja), uvid dobiven posredovanjem, te uvid u upisne kvote (srednje škole i visoko obrazovanje).

Na osnovnu procjena članova partnerstva definirane su liste obrazovnih programa u kojima treba povećati broj upisanih i stipendiranih učenika ili studenata, odnosno obrazovnih programa u kojima treba smanjiti broj upisanih i stipendiranih učenika ili studenata za 2024. godinu.

Preporuke se nalaze u prilogu.


Fotogalerija