Zagorje
Bajka na dlanu

Na Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva pristiglo 237 pjesama, javno izvedene čak 43

Datum objave: 5. rujna 2023.

U utorak 5. rujna 2023. godine u Galeriji Grada Krapine održan je tradicionalni Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva.

Recital je otvorila zamjenica župana Jasna Petek, koja je pozdravila sve okupljene mlade izvođače, njihove roditelje, bake i djedovi te sve ostale okupljene u publici.  “Tjedan kajkavske kulture je svim nama, kajkavcima i kajkavkama, jako pri srcu, no meni je posebno drago što vas mogu pozdraviti na njegovom posebnom dijelu – recitalu dječjeg kajkavskog stvaralaštva. Na dijelu Kaja u pjesmi, riječi, slici i plesu koji obiluje onom izuzetno velikom lepezom kreativnosti naših najmlađih” – poručila je zamjenica župana Jasna Petek.

Na Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva ove je godine prijavljeno 237 pjesama iz 59 osnovnih škola iz cijelog kajkavskog govornog povjerenstva te je Prosudbeno povjerenstvo odabralo 72 najbolja rada za prateći zbornik, dok su na Recitalu izvedene 43. Povjerenstvo je djelovalo u sastavu Magdica Šalković, Željko Slunjski i Jasna Leljak.

Organizator Dječjeg festivala Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu i samim time Recitala dječjeg kajkavskog stvaralaštva je Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo.  Krapinsko-zagorska županija je posebni pokrovitelj Dječjeg festivala Kaj u riječi, pjesmi., slici i plesu Krapina 2023.

Recital je pratio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Krapina Mladen Gregurović i predsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Damir Novina.


Fotogalerija