Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. prosinca 2023.

U Poslovno-tehnološkom inkubatoru u Krapini u utorak, 12. prosinca 2023. godine, održan je sastanak ravnatelja srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije s predstavnicima osnivača – županom Željkom Kolarom, zamjenicom župana Jasnom Petek i pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjanom Smičić Slovenec. Na sastanku je ravnateljima predstavljena analiza stanja u srednjoškolskom obrazovanju i prijedlog poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja “Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje srednjih škola”, a prezentiran je i prijedlog resornog ministarstva o planiranju upisa u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025. Dodatno, istaknute su aktualnosti vezane uz tekuće poslove škola.

Na kraju sastanka je Melita Horvat Peh iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, PU Krapina predstavila vaučere za obrazovanje.

Krapinsko-zagorska županija je osnivač svih devet srednjih škola sa svog područja: Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok, Srednje škole Bedekovčina, Srednje škole Konjščina, Srednje škole Krapina, Srednje škole Oroslavje, Srednje škole Pregrada, Srednje škole Zabok, Srednje škole Zlatar i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.


Fotogalerija