Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 23. studenoga 2011.

Radi provedbe Sporazuma na sastanku je osnovana Koordinacija udruga koju čine predstavnici svih udruga osoba s invaliditetom. Za koordinatora je izabran Davor Brlić iz Udruge invalida Zlatar, dok je zamjenik Dubravko Sopek iz Društva invalida rada Krapina.

Sam Sporazum potpisan je s ciljem jačanja suradnje među udrugama osoba s invaliditetom i ostvarivanja i promicanja prava osoba s invaliditetom, zajedničkog istupanja, iniciranja i predlaganja mjera, te konkuriranja na domaćim i inozemnim natječajima.

Na sastanku su dogovoreni prioriteti u radu udruga OSI u 2012.god., te razmijenjene informacije o aktualnim i predstojećim natječajima za financijska sredstva, te novinama u uvjetima za prijave na natječaje za sredstva EU fondova.

Davor Brlić iz Udruge invalida Zlatar predstavio je rezultate Programa Prijevoz osoba s invaliditetom na području KZŽ, za prvih mjeseci provedbe. Tako je u razdoblju pod 31.08. do 21.11. 2011. god. prevezeno 127 osoba s invaliditetom od čega 69 žena i pređeno 7 805 km. Kolika je potreba za ovim oblikom prijevoza, najbolje pokazuje podatak da je za cijelu godinu predviđeno 150 korisnika. Istovremeno i sami korisnici Programa iskazuju veliko zadovoljstvo kvalitetom usluge.

Također, Sonja Borovčak, zamjenica župana za društvene djelatnosti, najavila je osnivanje Povjerenstva za osobe s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije kao i izradu srednjoročnog Operativnog plana za provođenje Strategije za osobe s invaliditetom (2012.-2015.). Izrazila je zadovoljstvo ovim oblikom suradnje među udrugama, kao i suradnje Županije s udrugama, te ponudila partnerstvo u konkretnim projektima.