Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 1. travnja 2014.

Sajam poslova prilika je za susret svih dionika na tržištu rada, s posebnim naglaskom na poslodavce i tražitelje zaposlenja, koji mogu ostvariti izravnu komunikaciju. Sajam pruža informacije o mogućnostima obrazovanja, potiče na aktivnosti u traženju posla, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja te naglašava važnost znanja i vještina potrebnih na tržištu rada. Sajam poslova namijenjen je poslodavcima, obrazovnim ustanovama, nezaposlenim osobama, studentima, učenicima te svima ostalima koji žele graditi karijeru i upoznati se sa ponudom na tržištu rada na području naše županije. Kao dio aktivnosti Sajma organizirao se i Dan profesionalnog usmjeravanja kako bi učenicima završnih razreda srednjih škola približili svijet rada i omogućili im priliku dogovoriti prvo zaposlenje, a učenicima osnovnih škola pomogli pri odabiru daljnjeg školovanja.

 

Otvorenju Sajma poslova nazočili su pomoćnica ministra rada i mirovinskoga sustava Tatjana Dalić , zamjenica ravnateljice HZZ-a Kristina Alerić, , župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar sa zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferek – Jambrek, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović. Sve prisutne pozdravila je Mirjana Jurman, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina, a sajam poslova otvorila je pomoćnica ministra rada i mirovinskoga sustava Tatjana Dalić. Sve prisutne pozdravio je župan

Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i istaknuo je kako je 2013. godina bila bolja od 2012., a prvih nekoliko mjeseci 2014. bilo je manje nezaposlenih nego u isto vrijeme 2013. godine. Napomenuo je kako je potrebno stvoriti uvjete da poduzetnici što lakše posluju. Cilj Poduzetničkog inkubatora koji će Krapinsko – zagorska županija graditi biti će pomoć mladima koji nemaju sredstava, a imaju dobru ideju i žele otvoriti svoju tvrtku ili obrt i to će moći u prostorima Inkubatora. Veleučilište u Krapini kao i srednje strukovne škole također će moći koristiti prostor i moderne strojeve. Nazočnima se obratila i pomoćnica ministra rada i mirovinskoga sustava Tatjana Dalić te istaknula da sajmovi poslova kao komunikacijski događaji pokazuju koliko su važni ljudski potencijali i pružaju neposredan kontakt poslodavaca i posloprimaca te službeno otvorila Sajam poslova.

 


Fotogalerija