Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. prosinca 2021.

Na Skupštini je predstavljeno Izvješće o radu za 2020. i 2021. godine te aktivnosti koje su se odnosile na projekt ENTER u sklopu kojeg je usvojena Strategija razvoja ljudskih potencijala za razdoblje 2021-2027, održani coffee chatovi na teme „Ugrađivanje društvenog učinka u biznis” i „Kako se mjeri i uspoređuje društveni učinak“.

 

U proteklom razdoblju održane su brojne aktivnosti koje pridonose ostvarenju ciljeva Strategije razvoja ljudskih potencijala, a neke od njih navedene su u nastavku: ciklus radionica udruge UNUO na temu vrsta invaliditeta te načinima komunikacije i poučavanja učenika s invaliditetom, sudjelovanje učenika Srednje škole Zabok i škola partnera s profesorima – mentorima na 16. kuharskom natjecanju i festivalu gastronomije ”Biser mora” u sklopu projekta „ReCeZa”, potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu poziva „Zaželi“- program zapošljavanja žena – faza II, održano završno događanje u okviru projekta „Baltazar 4“ u Zaboku uz prezentaciju publikacije izrađene u okviru projekta, sudjelovanje u radnoj skupini projektnih partnera za definiranje uspostavljanja NEET Centara u KZŽ i Gradu Zagreba i definiranje programa rada NEET centara u sklopu projekta „Mladi mogu sve“, organiziran Znanstveni piknik u sklopu projekta „ZEZARA“.

 

Ravnateljica Zagorske razvojne agencije  Karolina Barilar predstavila je aktivnosti PVTR KZŽ obuhvaćene Planom rada za 2022. godinu te naglasila važnost projekata koji su u provedbi. Plan rada izrađen je na temelju dostavljenih podataka o aktivnostima u projektima koji su u provedbi no uz nove natječaje doći će do povećanja skupa aktivnosti u okviru novih projekata. Tajnica PVTR KZŽ Katarina Gršetić predstavila je na razmatranje i usvajanje Akcijski plan za 2021. godinu za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala KZŽ za razdoblje 2021.-2027. godine. Akcijski plan služi kao sredstvo operacionalizacije i provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala te omogućuje strukturiran pregled aktivnosti potrebnih za provedbu Strategije u određenom razdoblju.

 

Predstojnik HZZ PU Goran Vukmanić predstavio je kretanja na tržištu rada za razdoblje I.-X. 2021. a ravnateljica SŠ Zabok Draženka Jurec aktivnosti projekta „Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu“.

 

Predsjedavajuća PVTR KZŽ Mirjana Jurman istaknula je kako su posljednjih nekoliko godina Lokalna partnerstva postala ključni pokretači razvoja lokalne zajednice u području zapošljavanja a partnerski pristup na županijskoj/regionalnoj razini prihvaćen je u okviru nekoliko programa, posebice županijskih razvojnih partnerstava i županijskih gospodarskih i socijalnih vijeća. Važnost Lokalnih partnerstva za zapošljavanje ogleda se i u činjenici da su dosad raspisana tri natječaja vezana isključivo uz njihovo funkcioniranje te su u sklopu svakog natječaja odobrena sredstva za provedbu projekata na području Krapinsko – zagorske županije.

 

Nakon usvojenih Izvješća i Plana rada izvršen je izbor novog Upravnog odbora u sastavu: Jasna Petek – predsjednica, Goran Vukmanić – zamjenik te članovi: Karolina Barilar, Darko Varga, Josip Grilec član, Ivica Rozijan član, Ivana Radanović. Tajnica: Katarina Gršetić

 

Zamjenica župana Jasna Petek zahvalila je prisutnima na povjerenju za izbor, dosadašnjoj predsjednici Mirjani Jurman na vođenju PVTR KZŽ te je tom prilikom istaknula da ostvarenje zadanih ciljeva ovisi o suradnji i aktivnostima svih partnera, odnosno svih dionika koji mogu utjecati na razvoj ljudskih potencijala.


Fotogalerija