Zagorje
Bajka na dlanu

Održana 25. nagrada Stubičkih Toplica

Datum objave: 7. svibnja 2018.

Utrka je održana pod počasnim pokroviteljstvom župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, u čije ime je na otvaranju utrke sve prisutne pozdravila njegova zamjenica Jasna Petek. „Krapinsko-zagorska županija pozciionira se i u sferi sportskog turizma, što nam je jako važno i jako drago. Velika nam je čast ugostiti ovdje, u srcu Zagorja, više od 60 ekipa te vam svima želim dobru i sigurnu utrku“ – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

25. nagradu Stubičkih Toplica otvorila je Zrinka Košić Bosnar, a okupljene su pozdravili i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak i direktor natjecanja te predsjednik AK INA Delta Zagreb Berislav Čegelj.

Nagradom Stubičkih Toplica 2018. Otvorena je domaća brdska. automobilistička sezona. Organizator utrke je zagrebački Autoklub Ina Delate, a suorganizator Općina Stubičke Toplice. Staza od Pile do pola dionice prema Hunjki duga je 5.510 metara. Uz bodovanje Prvenstva Republike Hrvatske za moderna vozila Kategorija I (turistička vozila) i Kategorije II ( formule i prototipovi) i PH povijesnih vozila, rezultati se boduju i za Državno prvenstvo Republike Slovenije, te Pokalno prvenstvo AŠ 2005, a u međunarodnom segmentu za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone za povijesna vozila, te Alpe Adria Hill Climb Trophy.

Najboljem u ukupnom poretku dodijeljeno je priznanje „Memorijal Vladimir Bosnar“ u znak sjećanja na preminulog dugogodišnjeg načelnika Općine Stubičke Toplice.

Rezultati su dostupni na poveznici: http://www.ak-inadelta.hr/brdo_2018/rezultati.html


Fotogalerija