Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. ožujka 2016.

Na sjednici su  sanacijski upravitelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana te ravnatelji svih ostalih zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Krapinsko-zagorske županija iznijeli izvješća o poslovanju u 2015. godini iz kojih je vidljivo da su ove ustanove u prošloj godini uspješno poslovale te da su redom ostvareni pozitivni financijski rezultati. Jedini manjak prihoda  nad izdacima u 2015. bilježi Hrvatski zavod za javno zdravstvo KZŽ. Razlog ovome su velika ulaganja u protekloj godini i  neplaćena potraživanja u iznosu od 400.000,00 kn. Zavod je spomenuti manjak nadoknadio prenesenim viškom prihoda iz proteklih godina.

Zamjenica župana Jasna Petek ovom je prilikom čestitala ravnateljima ustanova na uspješnom radu te iskazala posebno zadovoljstvo zbog uspješnog poslovanja i ostvarenih rezultata u navedenom razdoblju. „Ovo se osobito očituje u smanjenim listama čekanja, znatnim investicijama u medicinsku opremu i boljem financijskom rezultatu što je posljedica kvalitetnog rada svih djelatnika naših ustanova, omogućivanjem naplaćivanja usluga koje su napravljene izvan ograničenja predviđenih planiranih limitom i naplaćivanjem potraživanjima iz prethodnog razdoblja“ poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti.

Članovi Savjeta i oni ravnatelji zdravstvenih ustanova nisu njegovi članovi su na ovoj sjednici dodatno informirani o  organizaciji palijativne skrbi na području Krapinsko-zagorske županije i radom Koordinacijskog tima za promicanje dojenja na području naše županije.

 


Fotogalerija