Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. ožujka 2014.

Među prvim točkama dnevnog reda sjednice bilo je predstavljeno izvješće Policijske uprave krapinsko-zagorske o općem stanju sigurnosti na području Krapinsko-zagorske županije o čemu je izvijestio načelnik PU krapinsko-zagorske Jakob Bukvić. Prihvaćeno je izvješće o radu župana za razdoblje srpanj-prosinac 2013., kao i izvješće o radu Županijske uprave za ceste KZŽ. Od strane članova Skupštine nije prihvaćen prijedlog odluke o prihvaćanju Deklaracije o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Krapinsko-zagorske županije nakon čega su vijećnici HDZ-a napustili sjednicu. S 22 člana Skupštine, natpolovičnom većinom glasova Skupština je mogla pravovaljano odlučivati o ostalim točkama dnevnog reda sjednice.

Prihvaćen je prijedlog odluke o kriterijima za dodjelu financijskih potpora projektima ili programima udruga na području Krapinsko-zagorske županije. Prateći pozitivne iskorake u segmentu unapređenja razvoja civilnog društva, uočila se potreba za stanovitim izmjenama dosadašnjeg modela financiranja djelovanja udruga na području županije. Kako bi cijeli postupak bio maksimalno otvoren prema građanima i udrugama, objavljen je Javni poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Odluke o kriterijima za dodjelu financijskih potpora projektima udruga na području Krapinsko-zagorske županije. Javni poziv bio je otvoren od 10. do 17. veljače 2014. godine tijekom kojeg se o Nacrtu prijedloga Odluke izjašnjavala zainteresirana javnost – građani, udruge, građanske inicijative, zaklade, javne i privatne ustanove – svi zainteresirani da svojim prijedlozima, mišljenjima i sugestijama pridonesu donošenju kvalitetne i provedive Odluke.

Na jučerašnjoj sjednici prihvaćen je i prijedlog o dodjeli priznanja Krapinsko-zagorske županije prema kojem će Plaketu Krapinsko-zagorske županije za životno djelo primiti Nikola Capar, Plakete Krapinsko-zagorske županije za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije u zemlji i svijetu dodijelit će se mons. Zlatku Korenu i Regionalnoj energetskoj agenciji Sjeverozapadne Hrvatske, dok će Plakete Krapinsko-zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini primiti Jedinstvo d.d. Krapina i Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedekovčina.

Također, doneseni su i kriteriji za raspored sredstava jedinicama lokalne samouprave za kapitalna ulaganja, točnije za „male komunalne akcije“, za razvitak vodoopskrbe te za izradu projektne dokumentacije ili uređenje prometne i/ili komunalne infrastrukture u gospodarskim zonama.

 

 


Fotogalerija