Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 29. ožujka 2023.

Teme sjednice Antikorupcijskog povjerenstva bile su Analiza dosadašnjih aktivnosti i prijedlog budućih aktivnosti, Prijedlog nove antikorupcijske konferencije, Osvrt na izvještavanje Antikorupcijskog povjerenstva na Županijskoj skupštini i nadležnom odboru te Donošenje zaključka o izboru loga Antikorupcijskog povjerenstva Krapinsko-zagorske županije.

Predsjednik Povjerenstva Nikola Kristić istaknuo je kako je održavanje sjednica jedna od aktivnosti samog Povjerenstva te se one održavaju svaka dva mjeseca. „Aktivnosti provodimo i kroz antikorupcijske konferencije. Imali smo već dvije, a sad planiramo treću koncem travnja ili početkom svibnja. Obrađujemo neke teme koje su zanimljive, koje su važne za edukaciju o korupcijskim rizicima i to je jedan od načina kako se borimo protiv korupcije. Moram naglasiti da ovo Povjerenstvo nije sudište, ne može donositi zaključke u tom smislu tko je kriv, a tko nije” – naglasio je predsjednik Kristić te dodao da je njihov zadatak i upozoravati, tražiti i prosljeđivati na određene meritorne adrese moguće prijave nepravilnosti na prijedloge i pritužbe građana.

Na sjednici je donesen i Zaključak o izboru loga Antikorupcijskog povjerenstva Krapinsko-zagorske županije, te će se pristupiti izradi tematske brošure koja će biti korištena radi postizanja veće vidljivosti rada povjerenstva. Logo je nastao u izvedbi Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, točnije u sklopu izvannastavne aktivnosti učenika grafičkog dizajna i profesora Borjana Komarice. “Mi smo savjetodavno tijelo Krapinsko-zagorske županije, pa ćemo na webu Županije objaviti i logo, kao i e-mail koji se već i do sad koristio, ako je netko želio poslati kakvu pritužbu” – pojasnio je Kristić te dodao: “Mi tada prosljeđujemo nadležnima prijavljeno, a možemo i ubrzati neke postupke te na taj način pomoći građanima da dođu do prave informacije o određenom događaju u koji oni eventualno sumnjaju” – zaključio je predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva Krapinsko-zagorske županije Nikola Kristić.


Fotogalerija