Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. prosinca 2015.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade gđa. Martina Gregurović Šanjug ukratko je informirala prisutne članove Savjeta o Prijedlogu Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Krapinsko-zagorske županije, a koji je u ovom trenutku u postupku donošenja.

 

Predsjednica Savjeta, gđa. Ivana Radanović, predstavila je rezultate istraživanja o statusu organizacija civilnoga društva u županiji koje je Savjet proveo, a koje će biti temelj za početak izrade Strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva Krapinsko-zagorske županije. Upitnik je ispunilo 80 organizacija civilnog društva. Rezultati istraživanja uskoro će biti dostupni na mrežnim stranicama Savjeta http://www.kzz.hr/scd

 

Usvojen je Plan rada Savjeta za razvoj civilnog društva za 2016. godinu, a jedna od glavnih aktivnosti biti će upravo izrada Strategije, radi čega je na sjednici donijeta i odluka o imenovanju radne skupine za izradu Strategije. Također, usvojeno je Izvješće o radu Savjeta za 2015. godinu.

 

Na sjednici je bilo riječi i o zakonskim novinama vezanim uz obvezu donošenja financijskih planova udruga na što će Savjet dodatno upozoriti udruge.


Fotogalerija