Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 24. studenoga 2014.

Smotra „Dani E-medica“ dio je nacionalnog projekta E-medica, projekta  povezivanja svih zdravstvenih škola Hrvatske u jedinstvenu zajednicu (www.e-medica.hr), a koja za cilj ima promoviranje uporabe novih IK tehnologija u zdravstvenim školama (kako učenika, tako i nastavnika), razmjeni stečenih znanja i iskustava u strukovnom obrazovanju, podizanje kvalitete općeg nastavnog procesa i međusobnog upoznavanja. Pored 26 zdravstvenih škola iz Republike Hrvatske, projekt je izazvao interes izvan hrvatskih granica, tako da su mu se priključile 4 slovenske zdravstvene škole (Maribor, Ljubljana, Celje i Novo mesto), 2 škole iz Srbije (Beograd i Sremska Mitrovica), te Zdravstvena škola iz Skopja. 

Zbog posebnosti projekta i interesa obrazovnih institucija „E-medica“ priključilo se i 8 partnerskih škola, hrvatskih srednjih škola koje nisu zdravstvene.

Svake godine u 35-45 učeničkih projekata pod okriljem „E-medice“ sudjeluje preko 250 učenika i 70 nastavnika iz Hrvatske i inozemstva. Upravo na ovim godišnjim okupljanjima, smotrama „Dani E-medica“, svi oni prezentiraju svoje radove, škole, gradove i države, a najvažnije, druže se i upoznaju.

Osma Smotra „Dani E-medice 2014.“ održana je pod okriljem Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kao susreti učenika i nastavnika zdravstvenih škola Republike Hrvatske uključenih u projekt „E-medica“, te uz sudjelovanje gostiju, zdravstvenih škola iz Slovenije, Makedonije i Srbije.

Ove godine na osmoj Smotri sudjelovalo je preko 290 srednjoškolaca i njihovih mentora iz 28 škola, a u tri dana prezentirana su 32 zajednička učenička projekta koje su zajedno izradili u prošloj školskoj godini.

Nacionalni projekt „E-medica“ pokrenula je 2005. godine Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar, uz potporu svih hrvatskih zdravstvenih škola, a afirmirao se 2006. godine kao pilot-projekt CARNeta.